Ο Καμμένος λέει ότι δε λεονταρίζει αλλά πως «θα τσακίσουμε και θα συντρίψουμε» τους Τούρκους

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, επισκέφθηκε ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων μονάδες της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, καθώς και τη Φ/Γ «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ», που βρίσκεται εν όρμω λιμένα Λάρνακας, στο πλαίσιο αποστολής του ΟΗΕ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Συνομίλησε με το στρατιωτικό προσωπικό και αντήλλαξε ευχές.  

Στην ομιλία του προς τα στελέχη και τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική, εμείς δεν επιθυμούμε τον πόλεμο, κάνουμε τα πάντα για να έχουμε την ειρήνη, αλλά στέλνουμε και ένα μήνυμα απόλυτα σαφές προς τους πάντες: όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε.

Αυτό δεν είναι απειλή προς κανέναν, δεν είναι λεονταρισμός, είναι η άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας, του δικαίου. Το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή για να καταλάβουν όλοι ποια είναι τα όριά μας και να ξέρουν ότι το Έθνος είναι ενωμένο. Και το Έθνος είναι ενωμένο όσο οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αυτές που εσείς διαμορφώνετε κάθε μέρα με τη ζωή σας, με την παρουσία σας, με την πειθαρχία σας, με τη εκπαίδευσή σας, με την πίστη στην πατρίδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail