«Ζούμε ό,τι ακριβώς και η Κωνσταντινούπολη δύο μήνες πριν την πτώση της»

vedatzorluer / pixabay
Αναγκαία η εσωτερική ανάταξη για τις γεωπολιτικές προκλήσεις - Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πάντειο, Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στον 98.4 για τις ανοιχτές εθνικά προκλήσεις με κυρίαρχη την διαρκή ένταση από πλευράς Τουρκίας, σημείωσε με έμφαση ότι χωρίς την ύπαρξη στρατηγικής με βαθιές ρίζες και αναλύσεις, η χώρα μας στις μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, κινδυνεύει ακόμη και με εθνικό ακρωτηριασμό. Σημείωσε μάλιστα ότι η στάση των ΗΠΑ στη Συρία με την αποχώρηση τους, ενισχύει τον περιφερειακό ρόλο της Τουρκίας, ενώ την ίδια ώρα η Ελλάδα εμφανίζεται υποχωρητική στο όνομα του κατευνασμού, ακόμη και στους εθνικισμούς, των άλλων χωρών στα Βαλκάνια.

Κατά τον Γ. Κοντογιώργη, η άμεση οικονομική ανάταξη, η στοιχειώδης εθνική συνεννόηση και η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής αποτροπής με το πολιτικό σύστημα να αντιστοιχείται και όχι να υπολείπεται στις ανάγκες των καιρών, είναι η απάντηση στις επερχόμενες τεκτονικές γεωπολιτικά εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνει επίσης ότι ζούμε ό,τι ακριβώς και η Κωνσταντινούπολη δύο μήνες πριν την πτώση της, όπου όλοι διαγκωνίζονταν για την εξουσία ενώ το τέλος ερχόταν με μαθηματική ακρίβεια.

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail