Έτοιμοι να παραδοθούν οι τρομοκράτες στο νότο μόλις φύγουν οι ΗΠΑ από το αλ Τανφ

Freepen.gr - Τα μέλη αρκετών τρομοκρατικών ομάδων της Συρίας είναι έτοιμα να παραδώσουν τα όπλα τους και να παραδοθούν στο στρατό μόλις τα αμερικανικά στρατεύματα και οι σύμμαχοί τους εγκαταλείψουν τη βάση του Al-Tanf στη νοτιοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Surya Al-An.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ένας μεγάλος αριθμός ενόπλων που βρίσκονται σε μια περιοχή γύρω από το Al-Tanf εξέφρασαν την ετοιμότητα να παραδοθούν και να συνάψουν συμφωνίες συμφιλίωσης με τις συριακές αρχές.

Ταυτόχρονα, οι διοικητές της ταξιαρχίας Mahavir as-Saura, εκπαιδευμένοι από Αμερικανούς και Βρετανούς, απαίτησαν ένα ασφαλές πέρασμα για να μεταφέρουν τις δυνάμεις τους στη βόρεια Συρία. Η ταξιαρχία περιλαμβάνει περίπου 6.000 μαχητές.

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δημιούργησε τη βάση Al-Tanf στη διασταύρωση των συνόρων της Συρίας, του Ιράκ και της Ιορδανίας, προκειμένου θεωρητικά να καταπολεμήσει την τρομοκρατική ομάδα του Ισλαμικού Κράτους καθώς πρακτικά είχε στόχο να αποτρέψει την άφιξη του συριακού στρατού στα σύνορα με το Ιράκ, κάτι το οποίο δεν κατάφερε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail