Το πρόβλημα δε λέγεται Μακρόν, Ολάντ, Παπανδρέου, Μητσοτάκης ή Σαμαράς

Studio-Dee / pixabay
Νομίζω πως έχει γίνει πια κατανοητό πως το πρόβλημα δε λέγεται Μακρόν, Ολάντ, Παπανδρέου, Μητσοτάκης ή Σαμαράς. Το πρόβλημα λέγεται Ευρωπαϊκή Ενωση, Γερμανία και Μέρκελ. Αυτοί είναι που οδηγούν στην φορομπηξία, στην κατάλυση των εθνών, στην ανέχεια, την μιζέρια και την φτωχοποίηση άλλοτε ακμαίων Ευρωπαϊκών κρατών.


Εδώ και χρόνια η προπαγάνδα πάει σύννεφο. Από την συνθήκη του Μάαστριχτ, αλλά και νωρίτερα σε κάποιους τομείς, οι πολιτικές είναι υπερεθνικές, ορίζονται και επιβάλλονται στα στρατηγεία των Βρυξελλών και της Γερμανίας. Και ενώ άλλοι αποφασίζουν για τί θα κάνουμε, αυτό που προβάλλεται από τους υπεύθυνους αυτών των πολιτικών - και καταπίνει ο κόσμος αμάσητο - είναι ότι οι ευθύνες για τα χάλια της κάθε χώρας είναι εθνικές. Ο λαός φταίει που δεν θέλει μεταρρυθμίσεις, όπου ως μεταρρυθμίσεις εννοούνται φόροι, απώλεια εθνικής κυριαρχίας και εθνικής περιουσίας, εξαθλίωση και υποτέλεια.

Στην εποχή της αξιοποίησης των "ανανεώσιμων" πηγών ενέργειας το πετρέλαιο και το ρεύμα έχουν φτάσει στα ύψη. Όταν λίγες δεκαετίες πριν, χωρίς ούτε μία ανεμογγενήτρια, με καυστήρες και κινητήρες παλαιάς τεχνολογίας με τρομερή κατανάλωση, η βενζίνη και το πετρέλαιο ήταν φτηνά. 

Όσο πιο οικολόγοι γινόμαστε και όσο πιο φτηνούς τρόπους βρίσκουμε να προμηθευτούμε ενέργεια, τόσο πιο ακριβά την πληρώνουμε. Φοβερή μεταρρύθμιση να τους πει κάποιος. Σανό για το ευρωπαϊκό πόπολο το πρότζεκτ ΕΕ.

Ο κόσμος ωστόσο φαίνεται πλέον να αντιλαμβάνεται τί συμβαίνει, καθώς η ανέχεια αγγίζει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Πλέον δουλεύουμε για να πληρώνουμε υποχρέωσεις στο Κράτος και επιδόματα σε άσχετους τεμπέληδες. Το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας το ονομάζουμε επενδύσεις. Παρακαλάμε ξένους να έρθουν να μας αγοράσουν, ανήμποροι να δημιουργήσουμε το οτιδήποτε, γιατί ενα εκατομμύριο ντιρεκτίβες, μία απίστευτη ευρωπαική φορομπηξία και ένα μαστίγωμα δίχως τέλος σε κάθε ελληνική ιδιωτική πρωτοβουλία δεν μας αφήνουν.

Αρκετά αυτομαστιγωθήκαμε. Ας αρχίσουμε να μαστιγώνουμε τώρα τους ευρωλάγνους μπας και δούμε άσπρη μέρα.

**Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III - Sorbonne Nouvelle 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail