"Αν οι ΗΠΑ εμποδίσουν τις εξαγωγές του πετρελαίου μας, τότε θα κλείσουμε τον Περσικό Κόλπο και δε θα περνά τίποτε"

12019 / pixabay
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να εμποδίσουν το Ιράν να εξάγει το πετρέλαιο του και οποιαδήποτε προσπάθεια να σταματήσουν τα πετρελαιοφόρα να περάσουν από τον Περσικό Κόλπο θα οδηγήσει στη διακοπή της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχάνι.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα την Τρίτη, ο Ρουχάνι απέρριψε την επιθυμία της Ουάσινγκτον να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης στο μηδέν και είπε ότι το Ιράν θα λάβει αντιπονοπωλιακή δράση εναντίον οποιωνδήποτε προσπαθειών:

"Η Αμερική πρέπει να γνωρίζει ότι πουλάμε το πετρέλαιο μας και θα συνεχίσουμε να πουλάμε το πετρέλαιο μας και δεν είναι σε θέση να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου μας" και προειδοποίησε ότι "εάν κάποια μέρα θελήσουν να εμποδίσουν την εξαγωγή του πετρελαίου του Ιράν, τότε δε θα εξαχθεί καθόλου πετρέλαιο από τον Περσικό Κόλπο".

Σε παρόμοια δήλωση που έγινε τον περασμένο μήνα, ο ιρανός ηγέτης δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να σταματήσουν τις εξαγωγές, καταγγέλλοντας τις αμερικανικές κυρώσεις ως "ψυχολογικό πόλεμο καταδικασμένο σε αποτυχία".

Μετά από εμπρηστικές παρατηρήσεις από αξιωματούχους των ΗΠΑ κατά της Τεχεράνης, ο αναπληρωτής διοικητής των τακτικών ενόπλων δυνάμεων του Ιράν  δήλωσε ότι ο στρατός είναι "προετοιμασμένος" για την προστασία των ιρανικών πετρελαιοφόρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail