Σε σχηματισμό πένσας γύρω από την Ιεράπολη ο Συριακός Στρατός ενώ κόβει τους δρόμους στους Τούρκους

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός περιβάλλει την Ιεράπολη από τρεις διαφορετικές πλευρές, αφού οι αντάρτες της Τουρκίας άρχισαν μαζικά να κινητοποιούν τις δυνάμεις τους βόρεια της πόλης.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός έχει αναπτύξει τη Ρεπουμπλικανική Φρουρά καθώς επίσης την 1η και 4η Θωρακισμένη Μεραρχία δυτικά, νότια και ανατολικά της Ιεράπολης.

Ο Στρατός ήταν σε θέση να φτάσει στον ανατολικό άξονα της πόλης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) μεταβίβασαν τον έλεγχο του φράγματος Tishreen στα κυβερνητικά στρατεύματα.

Με χιλιάδες τρομοκράτες στα βόρεια προάστια της πόλης, ο Συριακός Αραβικός Στρατός προβαίνει σε προληπτικά μέτρα για να αποτρέψει πιθανή εισβολή στο ανατολικό Χαλέπι και τη δυτική Ράκκα.

Παρά τις πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ της ρωσικής και της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, η Άγκυρα εξακολουθεί να μην είναι πεπεισμένη ότι οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (Kurdish People Protection Units - YPG) έχουν αποσυρθεί από την Ιεράπολη μολονότι οι ίδιες το ανακοίνωσαν το πρωί της Παρασκευής.

Ως εκ τούτου υπάρχει μια κατάστασης αναμονής κι αυξημένης ετοιμότητας στην Ιεράπολη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail