Έξω φρενών οι φαντάροι στη Σάμο με το καψόνι των αδειών και το ξεπαράδιασμα που τους υποχρεώνουν


Οι φαντάροι που μπήκαμε με την ΣΤ ΕΣΣΟ '18 καλούμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να καλύψουμε τα μεταφορικά έξοδα της θητείας που το αστικό κράτος μας υποχρεώνει να υπηρετήσουμε! 

Αναδημοσίευση από: diktiospartakos.blogspot.com - EΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Πρώτα από όλα, ακόμα και όταν μας παρέχουν την Κατάσταση Επιβίβασης για να μετακινηθούμε δωρεάν, βρισκόμαστε στο έλεος της κάθε ακτοπλοϊκής εταιρείας που προφασίζεται ότι ''οι οικονομικές θέσεις τελείωσαν'' και άρα ''πρέπει να βγάλετε εισιτήριο για αεροπορικού τύπου θέση'' (που είναι και πιο ακριβή και καλούμαστε να πληρώσουμε όλο το ποσό). Οι ανώτατοι αξιωματικοί είναι ενήμεροι για το απαράδεκτο αυτό καθεστώς, χωρίς από ότι φαίνεται να ιδρώνει το αυτί τους.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τα κέρδη των ακτοπλοϊκών εταιρειών θα πολλαπλασιαστούν για άλλη μια φορά χάρις στον προγραμματισμό του ΓΕΣ για τις άδειες ορκωμοσίας: Στις μονάδες της Σάμου οι άδειες ορκωμοσίας αντί να χορηγηθούν μαζί με τις άδειες Χριστουγέννων, δόθηκαν ξεχωριστά. Συγκεκριμένα, η άδεια ορκωμοσίας χορηγήθηκε για το διάστημα 30/11-10/12, μετά μας υποχρεώνουν να παρουσιαστούμε στις 11/12 για να ξαναφύγουμε στις 16/12!!! Έτσι θα πληρώσουμε 2 παραπάνω ακτοπλοϊκά εισιτήρια, δηλαδή 80 ευρώ επιπλέον (έχοντας συνυπολογίσει τη στρατιωτική έκπτωση 25%...) Όσοι μένουμε εκτός Αθήνας θα αναγκαστούμε φυσικά να πληρώσουμε περισσότερα, ενώ θα χάσουμε και μέρος των αδειών μας στα πήγαινε έλα.

Από το σκηνικό της εκμετάλλευσης δε λείπει και η εκμετάλλευση των καιρικών συνθηκών. Την Πέμπτη 29/12 μέρα ορκωμοσίας και αναχώρησης με το πλοίο βγαίνει απαγορευτικό λόγω καιρικών συνθηκών. Αντί να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των φαντάρων για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών και την δρομολόγηση άλλων πλοίων αφήνεται να εννοηθεί ότι μπορεί να μείνουμε αποκλεισμένοι μέχρι και την Κυριακή 03/12! Αυτό σε συνδυασμό με τις δηλώσεις των αξιωματικών ότι δεν θα δοθούν επιπλέον μέρες άδειας (για τους φαντάρους που αποκλείστηκαν) οδήγησε πολλούς συναδέλφους, προκειμένου να μη χάσουν τις μέρες της άδειας τους, στη λύση απελπισίας που λέγεται αεροπορική μετακίνηση. Λύση απελπισίας γιατί το κόστος της ξεπερνάει τα 120 ευρώ! Τελικά, μαθαίνουμε 3 το μεσημέρι της Παρασκευής 30/11 ότι δρομολογήθηκε άλλο πλοίο να περάσει από τη Σάμο το ίδιο απόγευμα στις 6 για Πειραιά και δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι είχαν ήδη βγάλει αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα ή είχαν κλείσει ξενοδοχείο στη Σάμο προκειμένου να γλιτώσουν τη ''φιλοξενία'' (δηλ. τις αγγαρείες) που προσέφεραν τα στρατόπεδα. Η αναχώρηση για το έκτατο δρομολόγιο για Πειραιά έγινε 3 ώρες πριν φύγει από το Βαθύ, και πολλά παιδιά που έμειναν στο Καρλόβασι ή στο Πυθαγόρειο δεν βρήκαν μέσο να φύγουν για Βαθύ, το σημείο που θα γινόταν η αναχώρηση του πλοίου. Τέλος, σαν κερασάκι στην τούρτα, η ακτοπλοϊκή εταιρεία ζήτησε, πέραν των εισιτηρίων που είχαμε ήδη βγάλει, επιπλέον 4 ευρώ για το έκτακτο δρομολόγιο σε πολλούς φαντάρους .

Δεν ερχόμαστε στον Στρατό με τη θέληση μας. Χάνουμε χρόνο και χρήμα κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής μας θητείας, για να προσφέρουμε απλήρωτη εργασία (καθαριότητα, γραμματειακή υποστήριξη, μαγείρεμα, λάντζα, μαστορέματα, κλπ) σε αξιωματικούς και στρατόπεδα.
Απαιτούμε η μετακίνηση και κάθε άλλη βασική ανάγκη να καλύπτεται από τον Ελληνικό στρατό.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΑΜΟΥ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...