Λαβρόφ: Η ενίσχυση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια οδηγεί σε αποσταθεροποίηση της Ευρώπης


Freepen.gr - Η ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Βαλκάνια οδηγεί σε βαθιά αποσταθεροποίηση της Ευρώπης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σημειώνοντας ότι η Μόσχα ανησυχεί γι 'αυτό.

"Η κατάσταση στα Βαλκάνια προκαλεί ανησυχία, βλέπουμε ότι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνουν τις προσπάθειές τους για να αυξήσουν την παρουσία τους στην περιοχή. Οι χώρες αντιμετωπίζουν μια ψεύτικη επιλογή: Θέλουν να βρίσκονται κοντά στη Μόσχα ή την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες , Δήλωσε ο Λαβρόφ στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με τα λόγια του, αυτές οι δραστηριότητες εντείνουν την αποσταθεροποίηση των ευρωπαϊκών δομών ασφαλείας, αυξάνοντας τις εντάσεις και προκαλώντας νέες διαιρέσεις, σημειώνει το Tanjug.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail