Οι Πασάδες της Άγκυρας «απειλούν την Ε.Ε»: μην ανακατεύεστε στον καθορισμό της ΑΟΖ

Η Τουρκία τεντώνει το σχοινί στο ζήτημα της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποδεικνύοντας με ύφος χιλίων πασάδων προς την Ε.Ε. ότι δεν έχει καμιά αρμοδιότητα στον καθορισμό θαλάσσιων συνόρων και συνεπώς ότι οφείλει να μην εμπλέκεται στο ζήτημα και να πάψει να χαρακτηρίζει ως έκνομες τις ενέργειες της Άγκυρας!

Από: veteranos.gr

Όπως πληροφορείται ο «Φ», οι υποδείξεις της Τουρκίας έγιναν στο πλαίσιο της Επιτροπής Σύνδεσης Ε.Ε.-Τουρκίας από τον ΥΦΥΠΕΞ, αρμόδιο για θέματα Ε.Ε., Φαρούκ Καϊμακτσί, ο οποίος μάλιστα ισχυρίστηκε ότι η επίδειξη αλληλεγγύης προς την Κυπριακή Δημοκρατία καθιστά την Ε.Ε. «ανέντιμο μεσολαβητή»!

Συναφείς πληροφορίες του «Φ» της Κύπρου αναφέρουν ότι ο Τούρκος αξιωματούχος ήρθε στις Βρυξέλλες εφοδιασμένος με την απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας και ρητές οδηγίες να υποδείξει προς την Ε.Ε. να σταματήσει να εμπλέκεται στο ζήτημα της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και να καταστήσει σαφές ότι …

…«H Άγκυρα δεν πρόκειται να κάνει πίσω», προβάλλοντας ισχυρισμούς περί «τουρκικών εθνικών συμφερόντων» και περί «ίσων δικαιωμάτων» της ούτω καλούμενης «ΤΔΒΚ».Ο Φαρούκ Καϊμακτσί ισχυρίστηκε ότι οι ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας συνιστούν παραβίαση των δικαιωμάτων της Τουρκίας, στην «υφαλοκρηπίδα της», πρόσθεσε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά προχωρά μονομερώς στο ζήτημα αυτό και ότι έχει απορρίψει τη δημιουργία μιας ad hoc επιτροπής για τους υδρογονάνθρακες μαζί με τους Τουρκοκυπρίους, ενώ φρόντισε να επαναλάβει την προειδοποίηση της Άγκυρας ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα με στόχο δήθεν τη «σταθερότητα» στην περιοχή!
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...