Ξανά μεγάλα λόγια από τον Καμμένο που "συνέτριψε" για πολλοστή φορά στα λόγια τους Τούρκους

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, επισκέφθηκε τη Ρω, τη Στρογγύλη και τη Μεγίστη. Στη ΔΑΝ Μεγίστης εγκαινίασε 12 οικίσκους ετοιμότητας για τη στέγαση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την ΤΠΚ «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ», που βρισκόταν εν όρμω λιμένα Μεγίστης, όπου αντήλλαξε ευχές με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την επίσκεψή του στη ΔΑΝ Μεγίστης, απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό όπου είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Είναι άλλωστε χρέος μας προς εσάς, τους θεματοφύλακες του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών, προς τους μαχητές του Αιγαίου. Ο ρόλος σας εδώ είναι εξαιρετικά δύσκολος. Αφενός, διότι έχοντας αναλάβει την ευθύνη της υπεράσπισης αυτού του νησιού της ελληνικής επικράτειας, εμπεδώνετε το αίσθημα ασφάλειας σε κάθε Έλληνα πολίτη, δηλώνοντας ότι η παρουσία σας αποτελεί τροχοπέδη σε όποιον δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες. Αφετέρου, διασφαλίζετε τα εθνικά οικονομικά συμφέροντα, τα οποία είναι διεθνώς κατοχυρωμένα και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Και προφανώς μιλάω για την ΑΟΖ.

Η ΑΟΖ του Καστελλόριζου έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία της πατρίδας μας. Εντός των επομένων μηνών, η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα απελευθερώσει τη δυνατότητα απάντλησης του φυσικού αερίου για την πατρίδα μας, μεγάλων κοιτασμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες για τις επόμενες γενιές

Η παρουσία μας εδώ, είναι μία ακόμα ευκαιρία προκειμένου να περάσουμε στους γείτονές μας το μήνυμα ότι αυτή η χώρα μένει πιστή στα ιδανικά των προγόνων της, αυτών που πρώτοι θεμελίωσαν το πολίτευμα της δημοκρατίας, και το δώρισαν στην παγκόσμια κοινότητα. Και ότι επιπλέον είμαστε μία χώρα φιλειρηνική, που όμως απαιτεί να τη σέβονται, όπως άλλωστε πράττει και η ίδια.

Εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας.

Ωραία τα μεγάλα λόγια του υπουργού ο οποίος κάθε λίγο κάνει λόγο για την ΑΟΖ που ΘΑ ανακηρυχθεί και προειδοποιεί συχνά πυκνά τους Τούρκους ότι ΘΑ τους συντρίψουμε. Παρακολουθεί άραγε τα εξοπλιστικά προγράμματα των δύο χωρών; Έχει εικόνα της αμυντικής βιομηχανίας; Και καθώς ο ίδιος εξελίσσεται στο μακροβιότερο υπουργό άμυνας, ποιο ουσιαστικό πρόγραμμα προχώρησε επί των ημερών του (πλην της αναβάθμισης των F-16); Έχει αντιληφθεί ότι ο όποιος έλεγχος θα χαθεί εντελώς σε λίγα χρόνια όσον αφορά τις ισορροπίες; Δεν είναι ώρα για δηλώσεις, αλλά για έργα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail