Τύμπανα πολέμου στα Βαλκάνια από το Βελιγράδι: Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο αν το Κόσοβο κινηθεί κατά των Σέρβων

Freepen.gr - Η Πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabičová την Τετάρτη εξέφρασε την ελπίδα ότι το Βελιγράδι δε θα χρειαστεί να καταφύγει σε πόλεμο ως απάντηση στα βήματα του Κοσσυφοπεδίου προς τη δημιουργία του δικού του στρατού του, ανέφερε η AFP.

«Ελπίζω ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το στρατό μας, αλλά αυτή τη στιγμή είναι μία από τις επιλογές, γιατί δεν μπορούμε να παραμείνουμε άπραγοι σε μια νέα εθνοκάθαρση», δήλωσε η Brnabičová, ενώ σύμφωνα με το AFP είχε κατά νου τον εθνοκαθαρισμό των Σέρβων.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατηγόρησε χθες την Πρίστινα ότι η κίνηση προς τη δημιουργία του δικού της στρατού της αποσκοπεί στην εκδίωξη των Σέρβων από το θύλακα της Μιτρόβιτσα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Σχεδόν 120.000  Σέρβοι ζουν στο Κοσσυφοπέδιο. Οι περισσότεροι από αυτούς παραμένουν πιστοί στο Βελιγράδι και αντιτίθενται στη δημιουργία στρατού, ανέφερε το AFP.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail