Συναγερμός στο Βελιγράδι - Το Κόσσοβο προχωρά στη δημιουργία στρατού!

Οι Σέρβοι του Κοσσόβου ανήρτησαν τη σημαία τους (Μιτρόβιτσα)
Freepen.gr - Το κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου υπερψήφισε τρεις ξεχωριστούς νόμους που προβλέπουν τη δημιουργία κοσοβοριακού στρατού. "Συνολικά 105 νομοθέτες που σήμερα ήταν παρόντες ψήφισαν υπέρ της υιοθέτησης του συνόλου νόμων", δήλωσε ο Καδρί Βεσέλι, ομιλητής του νομοθέτη του Κοσσυφοπεδίου.

Η σύνοδος του κοινοβουλίου μποϋκοτάρεται από τους βουλευτές που εκπροσωπούν τη σερβική μειονότητα.

Σχολιάζοντας την ψηφοφορία, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι η συμμαχία θα "επανεξετάσει" τον ρόλο της στην περιοχή προσθέτοντας ότι το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία θα πρέπει να αποφύγουν οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων.

"Λυπάμαι που η απόφαση αυτή έγινε παρά τις ανησυχίες που εξέφρασε το ΝΑΤΟ. Ενώ η μετάβαση της Δύναμης Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου είναι καταρχήν θέμα απόφασης του Κοσσυφοπεδίου, έχουμε καταστήσει σαφές ότι η κίνηση αυτή είναι άκαιρη" τόνισε ο Στόλτενμπεργκ σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις θα περιλαμβάνουν συνολικά 8.000 άτομα - 5.000 ενεργούς στρατιώτες και 3.000 εφέδρους.

Η απόφαση για τη δημιουργία του λεγόμενου Στρατού του Κοσσυφοπεδίου αποτελεί πράξη κατά της ειρήνης και μια πράξη πολιτικής επίθεσης κατά της χώρας μας, δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια, Μάρκο Ντιούριτς.

Ανέφερε ότι η απόφαση στοχεύει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας βίαιου διαχωρισμού μέρους του εδάφους της Σερβίας και στη δημιουργία του αλβανικού κράτους, Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου.

"Ο λεγόμενος Στρατός του Κοσσυφοπεδίου είναι ένας παράνομος ένοπλος κατακτητής στο έδαφος της Σερβίας", δήλωσε ο Ντιούριτς σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ντιούριτς σημείωσε ότι εκτός των νομικών επιλογών που διαθέτει το Βελιγράδι, υπάρχει και η δυνατότητα της εμπλοκής των ενόπλων δυνάμεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail