Εν ψυχρώ εκτέλεση πατέρα και γιου στην Τουρκία επειδή απήντησαν πως είναι Κούρδοι

Στην Τουρκία ένας Κούρδος 43 ετών και ο 16χρονος γιος του δολοφονήθηκαν επειδή ήταν Κούρδοι. Συγκεκριμένα στην πόλη Ηendek ρωτήθηκαν από έναν άνδρα αν ήταν Κουρδοι ή Σύριοι. Όταν επιβεβαίωσαν πως είναι Κούρδοι, τους πυροβόλησε.

Μελίνα Κονταξή

Τίποτα δεν αλλαξε στην Τουρκία για τους μη Τούρκους. Οι ζωές τους είναι αναλώσιμες. Την ίδια στιγμή η Τουρκία στην οποία ο Τραμπ έδωσε το πράσινο φως για επιχειρήσεις στη Βόρεια Συρία εναντίον του ISIS (φυσικά η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει τίποτα εναντίον του ISIS όπως δεν έκανε μέχρι τώρα αλλά θα στραφεί εναντίον των Κούρδων).

Να θυμίσουμε ότι καταζητούμενο μέλος του ISIS με επικήρυξη 5 εκατομμυρίων λιρών αφέθηκε ελεύθερο όταν συνελήφθη από την συνοριακή αστυνομία. Αυτό λέει πολλά όχι για την Τουρκία που όπως είναι γνωστό ποτέ δεν ασχολήθηκε με το ISIS (αντίθετα το διευκολύνει) αλλά για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και την απόφασή του να πουλήσει αυτούς που νίκησαν το ISIS για αυτούς που αδιάφορησαν ή το βοήθησαν.



Ωστόσο ο κυβερνήτης της περιοχής ισχυρίζεται ότι η υπόθεση δεν είχε σχέση με την εθνικότητα αλλά σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το αγόρι προειδοποίησε το δολοφόνο να μη βριζει και αυτός είπε "κοίτα τη δουλειά σου Κούρδε" και πυροβόλησε.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail