Ρώσικο ξεγυρισμένο χαστούκι στην Τουρκία για την Ιεράπολη (και όχι μόνο): Στη Συρία ο έλεγχος των περιοχών που είχαν οι ΗΠΑ

© REUTERS / Rodi Said
Freepen.gr - Ο έλεγχος των συριακών περιοχών που βρίσκονται στην κατοχή των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να παραδοθεί στη συριακή κυβέρνηση, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε σημερινή ενημέρωση, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες σχετικά με πιθανές επαφές μεταξύ Ουάσιγκτον και Δαμασκού.

«Ανακύπτει το ερώτημα - ποιος θα αποκτήσει τον έλεγχο των συριακών εδαφών που κρατούνται από την Αμερική; Είναι προφανές ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και λαμβάνοντας υπ 'όψιν τη Συρία και το λαό της, πως πρέπει να είναι η συριακή κυβέρνηση. Δεν έχουμεν στοιχεία σχετικά με οποιαδήποτε επαφή μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Δαμασκού επί του θέματος» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται:

1. Μετά την αναβολή της επίθεσης των Τούρκων και των ισλαμιστών τους στο παρά '1 στην Ιεράπολη.

2. Την ενίσχυση των συριακών δυνάμεων στην Αρίμε.

3. Την ανάπτυξη στρατιωτικής δύναμης στα περίχωρα της Ιεράπολη η οποία θα εισέλθει στην πόλη με την αποχώρηση των Αμερικανών κατόπιν συμφωνίας με τους Κούρδους.

Άραγε θα συνεχιστεί με την ίδια κινητοποίηση η ανάπτυξη των τουρκικών δυνάμεων; Μήπως πλέον δένει καλύτερα το παζλ που άρχισε να διαμορφώνεται χθες βράδυ και σας παρουσιάσαμε στη Freepen.gr; Η διαφαινόμενη συμφωνία για την Ιεράπολη αποτελεί πιθανό προάγγελο του τι θα ακολουθήσει και στις υπόλοιπες περιοχές που ελέγχουν οι SDF ώστε μετά να έρθει η ώρα να ζητηθεί η αποχώρηση της Τουρκίας από το Αφρίν και την Τζαραμπλούς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail