Πήγε στην Τουρκία, πήρε εντολή; «Κάνε πογκρόμ στη Βόρειο Ήπειρο, όπως το κάναμε εμείς στην ΠΟΛΗ»

Φώτο από thepressroom.gr
1955 Κωνσταντινούπολη – 2018 Βόρειος Ήπειρος ΠΡΟΓΚΡΟΜ κατά του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Μέσα σε λίγες ώρες οι απαντήσεις δόθηκαν αμέσως .
Γίνονται τούτες τις στιγμές πολλά πράγματα πίσω από τις πλάτες του Ελληνισμού που δεν δυνάμεθα να τα εμπεδώσουμε. Μόνο όταν αρχίσουν να πονάνε , τα κατανοούμε.
Μετά από αυτά που συμβαίνουν, μπορούμε να δούμε με άλλη ματιά την δολοφονία του Έλληνα Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα δηλ. ότι ο αποτρόπαιος φόνος του ήταν η αρχή ενός γενικότερου σχεδιασμού που εξυφάνθηκε στην Τουρκία.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ήταν 9 Δεκεμβρίου 2018 και η επικαιρότητα έθετε το ερώτημα:
«Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα να εξηγήσει γιατί πήγε εκτάκτως στην Κωνσταντινούπολη»

« Ενώ τα Τίρανα ‘βράζουν’ από τις φοιτητικές διαδηλώσεις, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, έφυγε εκτάκτως για την Τουρκία, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.

Ωστόσο, η απομάκρυνση από τη χώρα σε αυτήν την τεταμένη κατάσταση θεωρείται αδικαιολόγητη από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Τρίταν Σέχου, ο οποίος λέει ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα πρέπει να διευκρινίσει που ήταν αυτές τις ημέρες διαμαρτυρίας και τους λόγους για τους οποίους ταξίδευσε

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Ράμα στην Κωνσταντινούπολη, ο Τριτάν Σέχου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δημοσιοποιεί τις επισκέψεις του πρωθυπουργού και όχι να τις κρατά κρυφές..
Η είδηση της αναχώρησης για την Τουρκία του Έντι Ράμα έγινε γνωστή από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και όχι από την αλβανική κυβέρνηση.


 Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έγινε συνάντηση του Ράμα με τον Ερντογάν στο παλάτι Μπεϊλερμπεγί της Κωνσταντινούπολης.»
gazetasi.al The Hellenic Information Team
https://www.echedoros-a.gr/2018/12/blog-post_20.html#more

Σε 24 ώρες δόθηκαν οι απαντήσεις
Δεκέμβριος 10, 2018. 17:12

« Οι κάτοικοι της Χιμάρας έχουν μπλοκάρει τις εργασίες για την διαμόρφωση του Όρμου της Σπηλιάς.
Ισχυρίζονται ότι το έργο είναι καταχρηστικό, αφού έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση  για την απαγόρευσή του, ενώ υπογραμμίζουν ότι θα προστατεύσουν τις περιουσίες τους που καταπατούνται  με το αίμα τους.

«Μπαίνουν στις ιδιοκτησίες μας, δεν αναγνωρίζουν τις πράξεις ιδιοκτησίας. Το κράτος, μας υποχρεώνει  να προβούμε σε αυτοδικία», φωνάζουν οι κάτοικοι.


Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, το Δικαστήριο του Αυλώνα (Vlora) κατάργησε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αστική διαμόρφωση της παραλίας το όρμου της Σπηλιάς (Spile)» .oranews.tv
The Hellenic Information Team
https://www.echedoros-a.gr/2018/12/blog-post_10.html#more

Η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ είναι παλαιάς τουρκικής κοπής

« Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑ - Χιμάρας: Αρπάζει ο Έντι Ράμα νόμιμες ιδιοκτησίες Ελλήνων
Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, αφού προηγουμένως δια Νόμου παραχώρησε δωρεάν εκτάσεις σε "στρατηγικούς επενδυτές", στη συνέχεια υπέγραψε την από 21/11/2018 υπ΄αρ. Απόφαση 708 του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία 46 τεμάχια στα νότια παράλια της χώρας εισέρχονται στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Τουρισμού με σκοπό την τουριστική τους αξιοποίηση.

Σε σύνολο 46 τεμαχίων συνολικής εκτάσεως 1.614 εκταρίων, τα 41 τεμάχια έκτασης 1.377 εκταρίων βρίσκονται σε Δήμο Χιμάρας και μόνο 5 τεμάχια έκτασης 237 εκταρίων βρίσκονται σε Αυλώνα και Εξαμίλια.

 Οι εκτάσεις που σφετερίζεται το Υπουργείο Τουρισμού με σκοπό την εκχώρησή τους έναντι ενός ευρώ, ανήκουν σε Έλληνες, Χριστιανούς Ορθόδοξους κατοίκους του Δήμου Χιμάρας. 


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Τουρισμού εισέρχονται:

• 92,46 εκτάρια σε Δρυμάδες (και Γκιλεκάτες)
• 78,87 εκτάρια σε Βούνο
• 62,77 εκτάρια σε Χιμάρα (μεταξύ άλλων 34,66 σε Λειβάδι, 4,97 σε Ποτάμι, 2, 76 σε Φιλικούρι)
• 60,1 εκτάρια σε Παλέρμο
• 4,48 εκτάρια σε Πικέρνι
• 24,48 εκτάρια σε Λούκοβο
• 46,46 εκτάρια σε Άγιο Βασίλη
• 99,3 εκτάρια σε Νίβιτσα

Όλα τα τεμάχια που κρατικοποιούνται ανήκουν σε νόμιμους ιδιοκτήτες σύμφωνα με πιστοποιητικά από τα Αρχεία του Αλβανικού Κράτους και τίτλους που εδόθησαν τη δεκαετία του 1990, αλλά και τίτλους που εδόθησαν προς άγραν ψήφων Χιμαριωτών κατά τα τελευταία 5 χρόνια της διακυβέρνησης Ράμα.
Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία περί των στοχεύσεων της Κυβέρνησης Ράμα όσον αφορά τις περιουσίες των γηγενών κατοίκων ελληνικής καταγωγής της Χιμάρας: υφαρπαγή, ένδεια και εν τέλει απομάκρυνση από τις πατρογονικές εστίες.

Η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση σε συνδυασμό με το Νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στην Αλβανική βουλή και θα περάσει μέχρι τις 20/12/2018 στοχεύουν να θέσουν τέλος στις όποιες διεκδικήσεις των κατοίκων για τις περιουσίες των προγόνων τους.Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑ – Χιμάρας Δεκέμβριος 11, 2018. 18:15» The Hellenic Information Team
https://www.echedoros-a.gr/2018/12/blog-post_51.html

Κάπως έτσι ξεκίνησε και το προγκρόμ των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη.
« Με την ονομασία «Σεπτεμβριανά» έμεινε στην ιστορία το οργανωμένο πογκρόμ της νύκτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, που συνέβη στη Κωνσταντινούπολη, οταν καθοδηγούμενος τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των περιουσιών των Ελλήνων ομογενών

 Πραγματική αιτία του πογκρόμ αυτού ήταν η εξέλιξη του Κυπριακού ζητήματος, η συγκυρία του οποίου μεθόδευσε την προβοκάτσια

Στις 28 Αυγούστου συνέβη ένα γεγονός, το οποίο μπορούμε να πούμε ότι υπήρξε το προανάκρουσμα των όσων επρόκειτο να ακολουθήσουν. Την ώρα της Θείας Λειτουργίας είκοσι Τούρκοι, υπό τα απαθή όμματα της αστυνομίας, όρμησαν και λεηλάτησαν τις εκκλησίες Παναγίας Νεοχωρίου και Αγίων Ταξιαρχών Στένης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της 12 Αυγούστου 2008 της εφημερίδας Ραντικάλ, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 6-7 Σεπτεμβρίου 1955 εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης είχαν οργανωθεί από το Γραφείο Ειδικού Πολέμου (Özel Harp Dairesi)…
Η αντίδραση της Ελληνικής Κυβερνήσεως στα γεγονότα της 6ης – 7ης Σεπτεμβρίου 1955 υπήρξε από χλιαρή έως ανύπαρκτη.»

https://www.iefimerida.gr/news/441955/pogkrom-ton-ellinon-tis-polis-1955-hiliades-katastimata-leilatithikan-dekades-oi-nekroi


Το είπε και θα είμαστε αναπολόγητοι αν δεν προσέξουμε αυτές τις ώρες.
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΠΕΙΛΗ
ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Τσιαλίκης Χρήστος, Υποστράτηγος ε.α., Θεολόγος, Κομοτηνή
«Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή.» «Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε ότι θα έρθει απειλή από την Αλβανία; Δεν μπορώ να το πιστέψω.» «Άκου το Γέροντα!», μου απάντησε.
Απόσπασμα από το βιβλίο: Τόμος B΄ - Έκδοση 2η Βελτιωμένη & Επηυξημένη ΄΄ Μαρτυρίες Προσκυνητών ΄΄ Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994, Σελ. 384 - 385 Νικολάου Α. Ζουρνατζόγλου Επισμηναγού ε.α. Μέλους Αεροπορικής Ακαδημίας Εκδότης – Συγγραφέας
Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ με την Κωνσταντινούπολη είναι συγκοινωνούντα δοχεία της ιστορίας των ημερών μας.
Τα υπόλοιπα έρχονται ταχέως
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail