Η πρώτη οδηγία της ΗΔΙΚΑ για το λάθος που κόβει το κοινωνικό μέρισμα


Μέχρι σήμερα το πρωί έγιναν περισσότερες από 900.000 αιτήσεις. Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν χιλιάδες δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα.

Αναδημοσίευση από: newsbeast.gr

Το σύστημα τους έκοψε την αίτηση καθώς εκτίμησε ότι δεν ζούσαν στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το πρόβλημα εντόπισαν πάνω από 20.000 πολίτες που έκαναν αίτηση το Σαββατοκύριακο και η ΗΔΙΚΑ αναζητά τον τρόπο να το λύσει.

Ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η ΗΔΙΚΑ είναι σε άμεση επικοινωνία με την ΑΑΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό.

Μάλιστα ο Αναστάσιος Τάγαρης επεσήμανε ότι ως μια πρώτη οδηγία που μπορεί να δώσει στους πολίτες που είδαν την αίτησή τους να απορρίπτεται είναι να περιμένουν να λυθεί το πρόβλημα, να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις και μετά να κάνουν πάλι αίτηση για κοινωνικό μέρισμα.

Όπως φαίνεται όσοι βγήκαν εκτός συστήματος λόγω του συγκεκριμένου λάθος θα πρέπει να περιμένουν και να κάνουν νέα αίτηση για να μη βρεθούν προς νέας έκπληξης.

Μέχρι σήμερα το πρωί έγιναν περισσότερες από 900.000 αιτήσεις και απορρίφθηκαν οι 177.000.

Περισσότεροι από το 1/3 των δικαιούχων έκαναν αίτηση μέσα στο Σαββατοκύριακο και ήδη τους εγκρίθηκαν τα χρήματα για το κοινωνικό μέρισμα. Υπήρξαν ωστόσο σοβαρά προβλήματα που καθυστέρησαν πολλούς οι οποίοι βρήκαν λάθη στα προσυμπληρωμένα στοιχεία ή είδαν με έκπληξη ότι το σύστημα δεν τους βρίσκει στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται ανακοινώσεις για τη διόρθωση του λάθους που οδήγησε στην απόρριψη των αιτήσεων, κυρίως ανέργων και συνταξιούχων, οι οποίοι εμφανίζονται να μην… ζουν στη χώρα μετά το 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λάθος εντοπίστηκε όταν διαπιστώθηκε πως ο συγκεκριμένος λόγος απόρριψης εμφανιζόταν σε πολύ υψηλό ποσοστό επί των αιτήσεων που απορρίφθηκαν.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...