Κοσσοβάροι υπουργοί έλαβαν αλβανική υπηκοότητα - Το επόμενο βήμα για τη Μεγάλη Αλβανία με τα διαβατήρια

Freepen.gr - Ο Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Valdrin Lluka και ο Υπουργός Παιδείας, Shyqiri Bytyqi, έλαβαν αλβανική ιθαγένεια τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα insajderi.com ο Αλβανός πρόεδρος Ilir Meta, με διάταγμα που εκδόθηκε στις 20 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, έδωσε αλβανική υπηκοότητα στον Υπουργό Παιδείας, Shyqiri Bytyqi, αναφέρει το Insider.


Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Valdrin Lluka, έλαβε κι αυτός αλβανική υπηκοότητα νωρίτερα το Νοέμβριο.

Καθώς οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου έχουν αποκτήσει την ιθαγένεια της Δημοκρατίας της Αλβανίας, οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου παραμένουν οι μόνοι στην Ευρώπη που δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στη ζώνη του Σένγκεν.

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου Χαϊντάρ Μπέκα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου δεν έχουν χρόνο να περιμένουν την απελευθέρωση τη βίζας και ζήτησαν από την Αλβανία να τους παράσχει διαβατήρια:

"Πρέπει να αναγνωριστούν δύο εθνικότητες, αυτός είναι ο στενότερος τρόπος για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου να έχουν την ελευθερία να κινούνται ελεύθερα. Ζητήθηκε από την Αλβανία να λάβει ένα τέτοιο βήμα ώστε να μην παραμείνουμι απομονωμένοι".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail