Ραγδαίες εξελίξεις: Μπήκε σφήνα ο Ασαντ - Οι Κούρδοι παρέδωσαν (και επίσημα) στο συριακό στρατό πόλη δίπλα στην Ιεράπολη

Freepen.gr - Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων έχουν παραδώσει τον έλεγχο σε μια πόλη που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Manbij στον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA), σύμφωνα με μια πηγή του Al-Masdar News σήμερα το απόγευμα. 

Σύμφωνα με την πηγή, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις παραχώρησαν την πόλη Al-'Arimeh στον Συριακό Αραβικό Στρατό καθώς λαμβάνουν προληπτικά μέτρα ασφαλείας πριν από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην περιοχή της Manbij. Το SOHR διαψεύδει την είδηση ως εξέλιξη καθώς αναφέρει ότι στην πόλη βρίσκονται δυνάμεις του συριακού στρατού έδω και περίπου ένα χρόνο.

Ωστόσο τώρα φαίνεται ότι έχουμε την επίσημη παράδοση της πόλης και συμφωνία για αναχαίτιση πιθανής επίθεσης των ισλαμιστών του FSA από τα δυτικά καθώς στην Arimeh αφίχθησαν σήμερα ενισχύσεις με άνδρες και άρματα μάχης του συριακού στρατου.

Η πηγή πρόσθεσε ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός βρίσκεται σε επαφή με μερικά μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στην Ιεράπολη (Manbij). Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη κάποια συμφωνία. Η Arimeh απέχει από το Manbij περίπου 20 χιλιόμετρα. Το βασικότερο όμως είναι ότι βρίσκεται ανάμεσα στην al Bab που κατέχουν οι ισλαμιστές και το Manbij, οπότε από τα δυτικά ανακόπτεται πλέον η οδός των Τούρκων και των τρομοκρατών υποστηρικτών τους.







Η τελευταία χθεσινοβραδινή περιπολία στην Ιεράπολη των Αμερικανών με τους πρώην πια συμμάχους τους.



k



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail