Μαστοράκης για Σεφερλή-Ακρίτα: παιδάκια, κοιταχτείτε στα μάτια από κοντά, πείτε τα και μετά άντε στην αυλή να παίξετε

ΣΕΦΕΡΛΗΣ-ΑΚΡΙΤΑ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ - Διάβασα τα μύρια όσα γράφτηκαν, ανταλλάχθηκαν και απειλήθηκαν και φτάνω στο σημείο να πιστεύω ότι η διένεξη δεν διαφέρει και πολύ από καυγαδάκι παιδιών του δημοτικού. Ο Σεφερλής είχε μια επιχειρηματική διαφωνία με το "Παλλάς" για τη ματαίωση μιας παράστασης και η Ακρίτα, που δικαιούται να εκφράζει τη γνώμη της, έγραψε "Ακριβώς το «ήθος του trash» θα έφερνε ο Σεφερλής στο Παλλάς και ειλικρινά μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό," και ο Σεφερλής απείλησε με μήνυση, οπότε απείλησε με αντί-μηνυση και η Ακρίτα.


Επειδή είμαι αυτός που ανεκάλυψε τον Σεφερλη (Star Channel, 1993) θα μπορούσα να τον υπερασπιστώ, αλλά δεν το κάνω. Γιατί βρίσκω πως σε αυτή την παιδιάστικη έκφραση αψιμαχίας, δεν υπάρχει τίποτα "αψύ" και οι μηνύσεις των δύο, από ένα λογικό δικαστή, θα απορρίπτονταν -- μόνοι κερδισμένοι θα ήταν οι πανάκριβοι δικηγόροι τους.

Σε ο,τι άφορά την επίμαχη φράση της Ακρίτα, το "Παλλάς" δεν είναι δά κάποιος ναός της τέχνης, ένα εμπορικό θέατρο είναι, και έπειτα υπάρχουν αρκετοί που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν ως trashy κάποιες τηλεοπτικές σειρές που η ίδια είχε γράψει. Ο Σεφερλής (που τα διάφορα blogs τον ανέφεραν ως "σκουπίδι" παραποιώντας την αρχική δήλωση) δεν είναι εκπρόσωπος του trash γιατί αποκλειστικός εκπρόσωπος αυτού του είδους είναι η ελληνική τηλεόραση.

Άλλωστε αν αποδεχόμασταν ότι ο Σεφερλής είναι trash, τότε μοιραία θα καταδικάζαμε ως σκουπιδοφάγους εκατομμύρια θεατές που βλέπουν τις θεατρικές του παραστάσεις ξανά και ξανά στον ΑΝΤ1 και αλλαχού (άρα και τα κανάλια θα ήταν σκουπιδιάρικα) αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες θεατές που, δεκαετίες τώρα, πληρώνουν για να τον δουν και να γελάσουν μαζί του.

Η Ακρίτα κάνει λάθος και στον όρο "χλευάζει" gay, υπέρβαρους, γυναίκες, ξένους. Ο σοβαρός όρος θα ήταν "σατιρίζει" επειδή ο "σατιριστής" ευρείας αποδοχής Λαζόπουλος, κοντούς, υπέρβαρους, γυναίκες, ξένους είχε στο εμμονικο και βιτριολικο στόχαστρο του πολλά χρόνια χωρίς τη διορθωτική παρέμβαση κάποιας Ακρίτα.

Ο Σεφερλής έκανε το λάθος να πάρει το "ήθος trash" σοβαρά, ενώ θα έπρεπε να το "χλευάσει" αν πιστεύει ότι η σάτιρα αποδυναμώνει την κατηγορία. Και έκανε επίσης το λάθος να καταξιώσει τον χαρακτηρισμό, κάνοντας μήνυση. Πιστεύω ότι ο Σεφερλής ειναι μοναδικός στο είδος one man show που ο ίδιος δημιούργησε και οτι η Ακρίτα ειναι μια κοφτερή, σαφής και ενίοτε περιπαικτική πέννα με κατά κανόνα καθαρή ματιά. Θεωρώ επίσης τον χαρακτηρισμό "τελευταίος των μεγάλων" του Γεωργουσόπουλου ως στοργική υπερβολή.

Τέλος, παιδάκια, κοιταχτείτε στα μάτια από κοντά (οι αποστάσεις υπερμεγεθύνουν τα μελανά σημεία,) ανταλλάξτε δυο θυμωμένες κουβέντες και μετά, άντε, βγείτε στην αυλή να παίξετε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail