Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών θέτει πάλι θέμα Τσαμουριάς και μας θεωρεί γρανίτες

Freepen.gr - Ο Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Ditmir Bushati έδωσε συνέντευξή στην εκπομπή "A Show" στην News 24, όπου μίλησε για τις δυσκολίες κατά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Περιέγραψε επίσης τόσο το ελληνικό όσο και το σερβικό υπουργείο εξωτερικών ως γρανίτη ως προς τις στάσιμες θέσεις τους.

"Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και ενός ικανού μέρους άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας, δυστυχώς" ανέφερε ο Bushati, σημειώνει η gazetatema.net.

Ο Αλβανός υπουργός παραδέχθηκε ότι υπήρξε επιβράδυνση του διαλόγου με την Ελλάδα, ειδικά τους τελευταίους μήνες, προσθέτοντας ότι υπήρχαν περισσότερες δηλώσεις και ρητορική απ 'ό, τι συγκεκριμένες ενέργειες.

Επανέλαβε τη δέσμευση της ελληνικής πλευράς να καταργήσει το εμπόλεμο, ενώ έθεσε θέμα Τσαμουριάς λέγοντας ότι η Αλβανία δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις αλλά πρόκειται για ένα ζήτημα που συνδέεται ουσιαστικά με τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail