Χαμός στη Συρία - Κούρδοι για ΗΠΑ: προδοσία και μαχαιριά στην πλάτη - Αποχωρούν και οι Γάλλοι;

Freepen.gr - Οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σχολίασαν την απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία, ως "προδοσία" και "πισώπλατη μαχαιριά" σύμφωνα με το Sky News Arabia που επικαλείται έναν εκπρόσωπο των SDF:

"Αυτή είναι μια προδοσία και μια μαχαίιριά στην πλάτη", ανέφερε ο εκπρόσωπος των Κούρδων και αξίζει να σημειώσουμε ότι οι SDF ήταν καθαρά ένα δημιούργημα των Αμερικανών που προέκυψε εντελώς ξαφνικά και όταν ο FSA είχε εντελώς καταρρεύσει.

Σημειώνεται επίσης ότι οι κουρδικές δυνάμεις δεν είχαν λάβει ειδοποίηση σχετικά με την κίνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να τραβήξει αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχει σχολιάσει ακόμη την ανακοίνωση.

Το άδειασμα όμως των Κούρδων φαίνεται ότι δεν σταματά εδώ αφού σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο των SDF μαζί με τις ΗΠΑ και οι γαλλικές δυνάμεις άρχισαν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την ανατολική Συρία χωρίς καμία προειδοποίηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail