Άμεση δήλωση μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για πάγωμα των συζητήσεων ένταξης των Σκοπίων

Όποιος έτρεφε αυταπάτες για την τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά των Σκοπιανών, προσγειώνεται ανώμαλα μετά τις μεθοδεύσεις, τις ανακολουθίες, τις προβληματικές συνταγματικές αλλαγές και τις δημόσιες παρεκκλίσεις από την συμφωνία του Ζάεφ (και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο) και οπωσδήποτε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του περί μειονότητας και διδασκαλίας της γλώσσας στην Ελλάδα.

υποναυάρχου ε.α.
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Η “κοινωνία αξιών” έγκαιρα είχε επισημάνει όλα αυτά τα προβλήματα που προκύπτουν τώρα και έχει προτείνει πάγωμα της συμφωνίας, σκλήρυνση της στάσης μας και πακέτο ενεργειών διασφάλισης και τροποποιήσεων που πρέπει να επιδιωχθούν, με δεδομένες τις έμπρακτες ανακολουθίες των Σκοπιανών.

Η δήλωση του παγώματος θα πρέπει να είναι επίσημη και να αποσταλεί προς ΕΕ, ΝΑΤΟ και στον εντεταλμένο διαμεσολαβητή κ. Νίμιτς, με την επισήμανση ότι η Ελλάδα δεν θα συμφωνήσει σε συνέχιση των συζητήσεων ένταξης των Σκοπίων και στους δύο οργανισμούς, εάν δεν τηρήσουν απαρέγκλιτα τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τη συμφωνία.

Είναι η μόνη δυνατότητα για τα παρακάτω:

- Να πιεσθούν οι Σκοπιανοί να αλλάξουν ρότα και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους
- Να σκληρύνουμε τη στάση μας και να διεκδικήσουμε μεγαλύτερες διασφαλίσεις, διευκρινήσεις και τροποποιήσεις σε κρίσιμα σημεία της συμφωνίας,(και στα στάδια εφαρμογής στη συνέχεια).
- Ως τελική γραμμή διασφάλισης των συμφερόντων μας, ώστε να μπορούμε να αποφύγουμε τελικά μία συμφωνία, (χωρίς να θεωρηθούμε υπεύθυνοι), η οποία αλλοιώνεται επικίνδυνα και γίνεται ακόμη χειρότερη λόγω των ύπουλων διολισθήσεων που μηχανεύονται οι Σκοπιανοί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail