Το ΥΠΕΞ στη γραμμή "ισοπέδωσης" του Αποστολάκη: "Έχουμε απόλυτη ταύτιση με τον Αρχηγό - Είπε αυτό που έπρεπε"

Το Υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται ότι βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τον Α/ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Αποστολάκη. Με το πέρας της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ο αν. υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου:

«Έχουμε απόλυτη ταύτιση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Είπα και προηγουμένως ότι εμείς δεν έχουμε κανένα συμφέρον να οξύνουμε την πολιτική ρητορική, αλλά από την άλλη μεριά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, έστειλε ένα σαφές σήμα για την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έπρεπε να κάνει».

Αλλά και νωρίτερα σε συνέντευξή του στο ρ/σ “ALPHA” και τους δημ/φους Σ. Λάμπρου και Δ. Βερύκιο ειπώθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

Σ. ΛΑΜΠΡΟΥ: Η Τουρκία γιατί φτάνει σ’ αυτά τα σημεία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο; Γιατί το λέω αυτό: Γιατί πρώτη φορά ακούσαμε τον κ. Αποστολάκη να χρησιμοποιεί τέτοια σκληρή ίσως γλώσσα, ή να στέλνει ένα μήνυμα στους Τούρκους, λέγοντας δυο πράγματα: Ένα για τη βραχονησίδα και το δεύτερο που θέλω να μας σχολιάσετε..

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Προσπαθεί κ. Υπουργέ ν’ αλιεύσει ο Σπύρος, τί ήταν αυτό που έκανε τον Αποστολάκη να κάνει μία τέτοια δήλωση.

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Μα, ακούστε, η διπλωματία μόνη της δεν επαρκεί, χρειάζεται και η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων και η δήλωση του κ. Αποστολάκη είναι προφανώς ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι πάντοτε παρούσες εκεί για να αποκρούσουν οποιαδήποτε κίνηση αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας. Δεν απειλούμε κανέναν.

Σ. ΛΑΜΠΡΟΥ: Εσείς φοβάστε κάποια τέτοια κίνηση της Τουρκίας; Είτε από λάθος είτε χωρίς λάθος;

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Δε φοβόμαστε τίποτα, πρέπει να παίρνουμε όμως τα μέτρα μας. Και τα μέτρα μας τα παίρνουμε και με την ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα πρωτόκολλα τα οποία έχουν προβλεφθεί για οποιοδήποτε σενάριο και πρέπει βέβαια πάντοτε να υπενθυμίζουμε στην άλλη πλευρά ότι εμείς είμαστε μια φιλειρηνική δύναμη, δε διεκδικούμε τίποτα ούτε απειλούμε, αλλά προφ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail