Το ράλι για την Ιεράπολη, το αποκωδικοποιημένο μήνυμα της Μόσχας στην Αγκυρα και η υποψία για τις ΗΠΑ

Freepen.gr - Υπερσυγκέντρωση δυνάμεων γύρω από την Ιεράπολη παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες όπου με βάση της γενικότερη εικόνα φαίνεται ο συριακός στρατός να ενισχύει όσο περισσότερο μπορεί την παρουσία του σταθμεύοντας στην Αρίμα, ενώ με βάση κάποιες αναφορές βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην πόλη. Παρατηρείται επίσης ότι παρίστανται και Ρώσοι αξιωματικοί.

Η φημολογία ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε Δαμασκό και SDF είναι εντονότατη και δείχνει να επιβεβαιώνεται σε ένα πρώτο βαθμό από αυτήν την ανάπτυξη των συριακών δυνάμεων ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη επιβεβαίωση. Ωστόσο υπάρχουν δύο βασικές διαφορές από τις παραμονές της επιχείρησης στο Αφρίν:

Πρώτον, αυτήν τη φορά έχει μεταβεί ο Συριακός Στρατός στην περιοχή και όχι κάποια ένοπλη συμμαχική ομάδα όπως τότε με τις NDF

Δεύτερον, και σημαντικότερο, η Μόσχα διαμήνυσε χθες μέσω της ενημέρωσης του υπουργείου Εξωτερικών ότι ο έλεγχος των περιοχών που αφήνουν οι ΗΠΑ, πρέπει να περάσει στη Συρία, ήτοι δεν ανάβει πλέον πράσινο φως στην Αγκυρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι με βάση αρκετούς ακτιβιστές και αναλυτές που παρουσιάζουν τακτικά τα της Συρίας, πως προβληματίζει ο αργός ρυθμός αποχώρησης των ΗΠΑ αφήνοντας την υπόνοια ότι αυτό εξυπηρετεί την Τουρκία.

Τέλος αναφέρεται από αρκετούς ότι η Μόσχα δε θα συμμετάσχει αεροπορικά σε ενδεχόμενη επιχείρηση Σύριων και Κούρδων αλλά πως άναψε το πράσινο φως για δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην περιοχή της βορειο-ανατολικής Συρίας.
















Τις δικές τους δυνάμεις ενισχύουν και οι προδότες, τρομοκράτες του FSA.



Σήμερα το πρωί στην Ιεράπολη.




Χθες βράδυ σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση στην πόλη με την έκρηξη παγιδευμένου οχήματος.



Πορεία διαμαρτυρίας κατά των Τούρκων και των τρομοκρατών.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail