Φοβούνται ότι θα σκοτωθούν μεταξύ τους οι Αλβανοί σε περίπτωση πολέμου Ελλάδας - Τουρκίας

Freepen.gr - Ελλάδα και Τουρκία στα πρόθυρα ένοπλης σύγκρουσης με τους Αλβανούς ανάμεσα στις δύο χώρες, είναι το άρθρο της albeu.com, η οποία υπόγραμμίζει ότι οι τόνοι έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα.

Η albeu εκτιμά ότι οι δηλώσεις ανώτερων αξιωματούχων και στις δύο χώρες, ρίχνουν λάδι στη φωτιά σημειώνοντας πως οι υπουργοί άμυνας της Τουρκίας και της Ελλάδας, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, έχουν κάνει πραγματικές δηλώσεις πολέμου, προκαλώντας ανησυχίες στην Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν.

«Όσον αφορά την Αλβανία, το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες νεαροί Αλβανοί που έχουν γεννηθεί ή έχουν εκπαιδευτεί εκεί και εκτελούν στρατιωτική θητεία στον ελληνικό στρατό» αναφέρει η albeu.com.

Από την άλλη πλευρά, εκατομμύρια Αλβανοί ζουν στην Τουρκία εδώ και δεκαετίες και μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών μαζί με τους Έλληνες και τους Τούρκους θα έβαζε τους Αλβανούς να στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου, σημειώνει το δημοσίευμα.

Μέσα από μια συνέντευξη πριν από μερικούς μήνες με έναν Αλβανό που υπηρέτησε στα σύνορα με την Τουρκία στον ελληνικό στρατό, η Albeu.com αναφέρει πως έμαθε ότι δεκάδες νέοι από την Αλβανία υπηρετούν στην παραμεθόρια παρά την αντι-αλβανική προσέγγιση του Πάνου Καμμένου.

Τέλος το κείμενο κάνει αναφορά στην ένταση των τελευταίων ημερών κατά την επίσκεψη Καμμένου στο Καστελόριζο με το κυνηγητό των Τούρκων από τα ελληνικά μαχητικά στους ουρανούς του Αιγαίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail