«Γιατί μου το κάνετε αυτό ρε παιδιά;»... Εσύ γιατί έκανες το ίδιο και χειρότερο άχρι θανάτου πριν λίγες ημέρες;

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από το πρωί το βίντεο του ξυλοδαρμού του ενός εκ των δύο κρατουμένων για τη φρικτή δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο πριν από λίγες ημέρες. Παρά τη μυστικότητα της μεταγωγής, την απομονωμένη κράτηση κ.ο.κ., στις φυλακές υπάρχει ένας άλλος σκληρότερος κώδικας που μαθαίνει τα πάντα, έχει πρόσβαση παντού και επιβάλλει τη δική του τάξη όπου γίνονται πράγματα κάτω από τη μύτη των αρμοδίων!

Του Στρατή Μαζίδη

Ο νεαρός Αλβανός ξυλοκοπείται φωνάζοντας "Δεν το έκανα εγώ ρε παιδιά! Γιατί μου το κάνετε αυτό; Ο άλλος το έκανε". Τώρα είδε κι αυτός πως είναι να χτυπάς κάποιον από θέση ισχύος. Βίωσε στο πετσί του τι σημαίνει να τρως ξύλο μιας και μέχρι πριν λίγα 24ωρα μόνο έδινε μαζί με τον 21χρονο Ελληνα φίλο του που ενδέχεται να βρεθεί στην ίδια θέση. Νταής κι εκείνος μέχρι πριν λίγες ημέρες που δε σήκωνε πολλά στο σπαθί του.

Μερικά βράδια νωρίτερα μια κοπέλα, είτε εκβιαζόμενη, είτε εκφοβιζόμενη, είτε λόγω κοινωνικότητας είτε για οτιδήποτε άλλο που όμως δε θα μπορέσει ποτέ να εξηγήσει, βρέθηκε στην ίδια θέση.  «Γιατί μου το κάνετε αυτό ρε παιδιά;» θα φώναζε κι η ίδια παρακαλώντας να την πάνε σε ένα νοσοκομείο. Οι δύο φίλοι όμως την πλάκωσαν στο ξύλο και την αποτέλειωσαν καταδικάζοντάς την να πνιγεί ζωντανή πετώντας τη χωρίς σχεδόν ρούχα στην παγωμένη θάλασσα του χειμώνα.

Θα μπορούσε λοιπόν να αντιστρέψει το ερώτημα κανείς και να ρωτήσει το 19χρονο, εσύ γιατί έκανες το ίδιο και χειρότερο μάλιστα άχρι θανάτου; Κι αν όντως το έκανε ο άλλος, εσύ γιατί δεν το απέτρεψες;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail