Ένας Σκιπτάρος (Αλβανός) μπορεί να γίνει (προσωρινά) πρόεδρος της Δημοκρατίας στα Σκόπια

Freepen.gr - H κυβέρνηση των Σκοπίων θα ξεκινήσει νέες συνταγματικές αλλαγές για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από την εθνοσυνέλευση εάν η αντιπολίτευση αποφασίσει να μποϋκοτάρει τις εκλογές, λένε κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με την υπηρεσία Ina.

Ενώ θα διεξαχθούν οι διαδικασίες για τις αλλαγές που διαρκούν συνήθως 100 ημέρες, τα καθήκοντα του Προέδρου βάσει του Συντάγματος της Μακεδονίας θα εκτελούνται προσωρινά από τον Αλβανό Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Τάλατ Τζαφέρι.

Οι προεδρικές εκλογές θα πρέπει να προκηρυχθούν στις 2 ή 3 Φεβρουαρίου και να πραγματοποιηθούν στα τέλη Μαρτίου.

Το VMRO-DPMNE δεν ανακοίνωσε μποϊκοτάζ των εκλογών, αλλά σε περίπτωση που δεν υπάρχει συναίνεση για την εκλογή του προέδρου της χώρας, η κυβέρνηση δεν απορρίπτει τη δυνατότητα να προβεί σε συνταγματικές αλλαγές που θα αλλάξουν τον τρόπο εκλογής του προέδρου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail