Η πιο κρίσιμη νύχτα του πολέμου - Δραματικές συνομιλίες Σύριων-Κούρδων στη Δαμασκό και συγκεντρώσεις υπέρ του Ασαντ

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Συρία καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και τις κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη Δαμασκό.

Του Στρατή Μαζίδη

Όπως μεταδίδουν αρκετά συριακά μέσα και το φιλο-αντιπολιτευτικό Συριακό Παρατηρητήριο, το βασικό αντικείμενο της συζήτησης είναι η παράδοση στην κυβέρνηση των πετρελαιοπηγών και η ανάπτυξη του συριακού στρατού στα τουρκο-συριακά σύνορα. Σημειώνεται, και μεταφέρουμε με επιφύλαξη, ότι οι SDF έχουν συμφωνήσει στην παράδοση των πηγών του Ομάρ που βρίσκεται ανατολικά του Ευφράτη στο Ντέιρ Εζόρ.

Παράλληλα οι συμπρόεδροι των SDF Elham Ahmed and και Riad Darrar θα βρεθούν το πρωί στο Παρίσι για να συναντηθούν με το Γάλλο πρόεδρο.



Το βίντεο της άφιξης της αντιπροσωπείας των Κούρδων από το Καμισλί στη Δαμασκό



Να σημειώσουμε ότι σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις σε Χασάκα και Καμισλί κατά της Τουρκίας με κεντρικό σύνθημα "Assad must come". Ας ελπίσουμε να βρεθεί η χρυσή τομή και να μπει ένα τέλος στις ορέξεις του Ταγίπ Ερντογάν.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail