Δώδεκα σημεία των τελευταίων ημερών δείχνουν που βαδίζουμε με τη Μακεδονία

- Συλλαμβάνεται ιερέας στην Κάλυμνο επειδή κρατούσε σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.

- Τίθεται εκτός ύλης από την Ιστορία της Γ Λυκείου ο Μακεδονικός Αγώνας.


- Ο Ζάεφ λέει στο κοινοβούλιο ότι με τη Συμφωνία θα τακτοποιηθούν οι "Μακεδόνες" στην Ελλάδα, θα διδάσκονται "μακεδονικά" και θα τους φροντίζει η χώρα του για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια που τους άφησε απροστάτευτους.

- Ήδη ιδρύθηκε ΜΚΟ στην Αριδαία για την "μακεδονική γλώσσα".

- Το υπουργείο παιδείας απαγορεύει στον Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων να επισκεφθεί σχολείο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης που τον προσκάλεσε.

- Στις Συνταγματικές τροποποιήσεις στα Σκόπια παραμένει η αναφορά σε (σκέτο) "μακεδονικό κράτος" στο άρθρο 36 κατά παράβαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

- Στις Συνταγματικές τροποποιήσεις στα Σκόπια παραμένει το άρθρο (36 και πάλι) που λέει ότι θα φροντίσουν για τα δικαιώματα εκδιωγμένων (σκέτα) "μακεδόνων" από τους "εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες". Μην το ψάχνετε, τον ελληνικό εμφύλιο εννοούν, δηλαδή τους σλαβόφωνων που έμειναν στην Ελλάδα - και διώκονται για την εθνική τους ταυτότητα.

- Στις Συνταγματικές τροποποιήσεις στα Σκόπια παραμένει στο Προοίμιο η αναφορά στην διακήρυξη της ΑΣΝΟΜ (Αντιφασιστικής Συνέλευσης Εθνικής Απελευθέρωσης της Μακεδονίας - ΑΣΝΟΜ είναι τα αρχικά στα Σλάβικα) το 1944 που μιλάει σαφώς για επιδίωξη ένωσης των "Μακεδόνων της Ελλάδας, Βουλγαρίας και Μακεδονίας" σε μια χώρα.

- Οι Συνταγματικές τροποποιήσεις στα Σκόπια, θα ισχύσουν μετά την ένταξη στο ΝΑΤΟ και όχι αμέσως μόλις ψηφιστούν, δηλαδή πριν κυρώσει την Συμφωνία η Ελλάδα. Σε ευθεία παραβίαση της Συμφωνίας.

- Στη μεικτή επιστημονική επιτροπή οι Σκοπιανοί ζητούν να διαχωρίσουμε εμείς τον αρχαίο μακεδονικό από τον αρχαίο μακεδονικό πολιτισμό.

- Μαθητές αποβάλλονται στον Γέρακα επειδή στην παρέλαση τραγούδησαν το "Μακεδονία ξακουστή".

- Δύο μαθητές και οι γονείς τους συνελήφθησαν στο Αγρίνιο λόγω κατάληψης του σχολείου με αίτημα την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι αρκετά σαφή αυτά ως προς το πού βαδίζουμε;

Αν όχι, να το πω με πιο απλά λόγια:

Άλλο οι αρχαίοι Έλληνες, άλλο οι αρχαίοι Μακεδόνες.
Αναγνώριση "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα.
Αυτοί είναι Μακεδόνες, εμείς Έλληνες (και πολύ μας είναι).
Χρήση συμβόλων της αρχαίας Μακεδονίας απαγορεύεται.
Αναφορά στον Μακεδονικό Αγώνα απαγορεύεται.
Το επίθετο μακεδόνας και μακεδονικό θα σχετίζεται μόνο με Σλάβους.

Όποιος δεν συμφωνεί μ' αυτά είναι εξ ορισμού φασίστας, ακροδεξιός, ναζί, ρατσιστής, εθνικιστής.

Υγ. Αυτό το σύμβολο βρέθηκε σε τάφο Έλληνα βασιλέα, του Φιλίππου του δεύτερου, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου γιος, ο οποίος ένωσε όλους τους Έλληνες της εποχής και μετέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό στην Ανατολή. Δεν το παραδίδουμε σε καμία μορφή του σε κανέναν, ούτε εκτός, ούτε εντός συνόρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail