Ο πρώτος Αλβανός βουλευτής στην Ελλάδα; Με ποιο κόμμα θα είναι υποψήφιος

Freepen.gr - Ένα εξαιρετικά δημοφιλές όνομα για την αλβανική κοινότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα, ειδικά στην Αθήνα, ο Fatos Malaj, ρίχνεται στην εκλογική μάχη για να εκλεγεί βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο στις εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το 2019.

Ο Malaj θα είναι υποψήφιος σύμφωνα με άρθρο της αλβανικής ιστοσελίδας botasot.info με το Κίνημα Αλλαγής στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Αθήνας. 

Καθοριστική για την υποψηφιότητά του ήταν η τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και τα ονόματα των υποψηφίων που δημοσιεύθηκαν σε ελληνικά ΜΜΕ.

Αυτές θα είναι η τρίτη εκλογή που Αλβανοί υποψήφιοι θα βρεθούν σε ψηφοδέλτια ελληνικών κομμάτων αλλά η πρώτη που η πιθανότητα είναι τόσο ευνοϊκή για την αλβανική κοινότητα να έχει έναν εκπρόσωπο στο ελληνικό κοινοβούλιο, σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι προσδοκίες της υποψηφιότητας του Fatos Malaj φαίνεται ότι είναι μεγάλες στο ΚΙΝΑΛ αφού εκτιμούν ότι μπορεί να πάρει πολλές ψήφους από αλβανούς πολίτες που έχουν πρόσφατα λάβει ελληνική ιθαγένεια (μαζί με δικαιώμα ψήφου), καθώς και μετανάστες από άλλες χώρες που έχουν επίσης αποκτήσει την υπηκοότητα.

Και αυτό επειδή η δουλειά ως διαπολιτισμικός μεσολαβητής στο Τμήμα Μετανάστευσης έδωσε στον Fatos Malaj την ευκαιρία να γνωρίσει εκατοντάδες μεταναστών.

Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η μεγάλη μάζα των μεταναστών εκτιμά τη συμβολή του Fatos Malaj όλα αυτά τα χρόνια για την επίλυση πολλών από τα προβλήματα που τους δημιούργησαν σημαντικά εμπόδια, ιδίως όσον αφορά την απόκτηση και τη νομιμοποίηση των αδειών παραμονής, αναφέρει το άρθρο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail