Δημογραφική βόμβα μεγατόνων στο ασφαλιστικό

Δραματικές εξελίξεις στο ασφαλιστικό λόγω της γήρανσης του πληθυσμού θα αντιμετωπίσει η χώρα τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με την "καθημερινή της Κυριακής", οι κυβερνήσεις θα κληθούν να αποφασίσουν αύξηση των εισφορών κατά 35%, ώστε από 20% σήμερα, να φτάσουν στο 27% των αποδοχών για την κύρια ασφάλιση και από 6% σε 8,1% για την επικουρική, ή μείωση των ήδη πολύ χαμηλών συντάξεων κατά επιπλέον 30%. Εναλλακτικά θα μπορούσαν προβούν σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σταδιακά στα 73 έτη, από 67 σήμερα.

Στην αναζήτηση εναλλακτικών επιλογών, ώστε να μην επιβαρυνθούν υπέρογκα οι συνταξιούχοι ή και οι ασφαλισμένοι, οι επιστήμονες Σάββας Ρομπόλης και Βασίλης Μπέτσης σε μελέτη τους διερευνούν τη δυνατότητα κάλυψης του ελλείμματος χρηματοδότησης που προκαλεί η γήρανση του πληθυσμού, με την αύξηση της παραγωγικότητας.

Αναδημοσίευση από: capital.gr
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...