Ο Ζάεφ μας κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα κι εμείς κοιτάμε τον επόπτη να δείξει οφσάιντ

chiraphat / pixabay
Υπάρχει μακεδονική μειονότητα; Βεβαίως υπάρχει. Υπάρχει μακεδονική γλώσσα; Βεβαίως υπάρχει. Όχι επειδή το γράφω αλλά γιατί το αναγνώρισε η κυβέρνηση με τη συμφωνία των Πρεσπών. Εκεί δεχθήκαμε πως υφίσταται μια Βόρεια Μακεδονία όπου ζουν Μακεδόνες και μιλούν τα μακεδονικά.

Του Στρατή Μαζίδη

Κι ενώ ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα βήματα του οδικού χάρτη της συμφωνίας, οι Σκοπιανοί ήδη θερίζουν. Και να φανταστείτε ότι ο Ζάεφ παρουσιαζόταν ως ο...μετριοπαθής. Η δική του επιτροπή όμως ζητά να αλλάξουμε την ιστορία μας. Μα η κυβέρνηση δε μας έλεγε ότι δεν αμφισβητείται η αρχαία Μακεδονία; Εν τω μεταξύ, αφού αυτοί είναι...Μακεδόνες τι τους ενοχλεί ο Βουλγαροκτόνος;

Ο "μετριοπαθής" λοιπόν Ζάεφ μίλησε για τους Μακεδόνες του Αιγαίου που ελπίζει ότι μια μέρα θα μάθουν τα μακεδονικά. Αύριο-μεθαύριο, ο ίδιος ή κάποιος άλλος, θα μιλήσει για περισσότερα πράγματα ενώ θα ξεκινήσει το γαϊτανάκι των διεκδικήσεων.

Όλο όμως αυτό που ζούμε, το προκαλέσαμε μόνοι μας και μάλιστα ενώ τα Σκόπια βρίσκονταν προ της διάλυσης. Μόνοι μας ανοίξαμε το διάλογο, μόνοι αποδεχθήκαμε ό,τι αποδεχθήκαμε. Ο Καμμένος δεν έριξε την κυβέρνηση όταν έπρεπε, δηλαδή με το ξεκίνημα των συνομιλιών. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν παραιτήθηκαν σύσσωμα από το κοινοβούλιο και την ώρα που χάνεται η Μακεδονία αγωνιούν μήπως οι μαθητές χάσουν μαθήματα στο...υπέροχο σύστημα παιδείας που δημιούργησαν.

Ο Ζάεφ λοιπόν πήρε την μπάλα, που εμείς του δώσαμε, έκανε επέλαση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Κι εμείς; Εμείς κοιταζόμαστε μεταξύ μας μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένοντας από τον επόπτη κάποιο θάμα. Ο διαιτητής όμως δείχνει σέντρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail