Σε νησάκι της Βαλτικής θα εγκαθιστά η Δανία πρόσφυγες που δεν έλαβαν άσυλο μέχρι τον επαναπατρισμό τους

Freepen.gr - Η Δανία σκοπεύει να φιλοξενήσει πρόσφυγες των οποίων η αίτηση ασύλου έχει απορριφθεί μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επαναπατρισμού τους ένα "μοναχικό νησί". Στον προϋπολογισμό της για το επόμενο έτος, η κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από το λαϊκό λαϊκό κόμμα, παρουσιάζει το «øde ø», το μοναχικό νησί στο οποίο θα χτιστεί το μελλοντικό "κέντρο εξόδου" και θα λειτουργεί από 2021 και μετά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της taz.de για πρώτη φορά, η ιδέα παρουσιάστηκε πριν από 18 χρόνια - από την υπουργό Εσωτερικών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Karen Jespersen.

Το νησί ονομάζεται Lindholm. Βρίσκεται σε κόλπο της Βαλτικής Θάλασσας 3 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα και έχει έκταση 7 στρεμμάτων.

Ωστόσο, τα περισσότερα κτίρια πρέπει πρώτα να απολυμανθούν. Από τη δεκαετία του 1920 λειτουργούσε στο νησί το Κέντρο Έρευνας Ιών του Κρατικού Κτηνιατρικού Ινστιτούτου. Μέχρι πριν από μερικούς μήνες διερευνήθηκαν και διαγνώστηκαν ασθένειες, όπως ο αφθώδης πυρετός, η λύσσα και η αφρικανική πανώλη των χοίρων. Η μόνη σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα είναι ένα πορθμείο. 

Εντούτοις η νήσος Lindholm θα είναι "κενή" λόγω της μετεγκατάστασης του Ινστιτούτου από το 2019, όπως επιβεβαιώνει η κυβέρνηση της Δανίας. 

Εικόνες από:  Michael Nørgaard @MichaelLKN (twitter)


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail