Η Μόσχα απειλεί την Κύπρο: Θα λάβουμε μέτρα αν οι ΗΠΑ συγκεντρώσουν δυνάμεις στο νησί - Θα υπάρξει αποσταθεροποίηση

© Sergei Fadeichev/TASS
Freepen.gr - Η Μόσχα θα πρέπει να λάβει μέτρα αντιμετώπισης σε περίπτωση συσσώρευσης στρατιωτικής παρουσίας από τις ΗΠΑ στην Κύπρο, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργειού Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα την Τετάρτη όπως μεταδίδει το ΤΑΣΣ.

"Οι πληροφορίες προέρχονται από διάφορες πηγές σχετικά με τις δραστήριες ενέργειες της Ουάσινγκτον για να διασφαλιστεί η δυνατότητα οικοδόμησης της στρατιωτικής παρουσίας της στην Κύπρο για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ρωσικής επιρροής στην περιοχή υπό το πρίσμα της επιτυχούς εφαρμογής της λειτουργίας της Ρωσικής Αεροπορικής Δύναμης στη Συρία" ανέφερε η Ζαχάροβα.

"Η περαιτέρω στρατικοποίηση του νησιού και η συμμετοχή του στην εφαρμογή αμερικανικών και νατοϊκών σχεδίων θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές συνέπειες για την ίδια την Κύπρο", τόνισε η Ζαχάροβα και προσέθεσε:

"Η Μόσχα δεν μπορεί παρά να λάβει υπόψη το αντιρωσικό υπόβαθρο αυτών των συστημάτων. Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα αντιμετώπισης σε περίπτωση εφαρμογής τους."
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail