Οργισμένη επιστολή στα Ηνωμένα Εθνη: «Με τις πλάτες των ΗΠΑ επιτέθηκε το Ισραήλ στη Δαμασκό»

Freepen.gr - Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας ανέφερε σε επιστολή προς τα Ηνωμένα Έθνη την Τετάρτη ότι η πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό και τα προάστιά της αποτελεί ένδειξη απεριόριστης υποστήριξης που δίνει η Ουάσιγκτον στο Τελ Αβίβ.

"Η Συρία υπογραμμίζει ότι η συνεχής επιθετική πολιτική του Ισραήλ είναι δυνατή λόγω της απεριόριστης και σταθερής υποστήριξης της αμερικανικής κυβέρνησης", αναφέρει η δήλωση.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι ισραηλινές επιθέσεις προσπαθούν να τραβήξουν σε μάκρος τη συριακή διαμάχη και να ενισχύσουν το ηθικό των τρομοκρατικών ομάδων που αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Ασαντ. Η Δαμασκός κάλεσε επίσης τον ΟΗΕ να λάβει μέτρα εναντίον του Ισραήλ, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

Ο Λίβανος, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι θα στείλει καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά του Ισραήλ για την εισβολή του στον εναέριο χώρο της χώρας με σκοπό να επιτεθεί στη Συρία.

"Υπήρξε συμφωνία ότι ο Λίβανος θα υποβάλει επείγουσα καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά του Ισραήλ και θα λάβει μια απόφαση που θα προστατεύσει τον Λίβανο και τους [πολίτες] του", δήλωσε ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών του Λιβάνου Γιούσεφ Φενιανός.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το περιστατικό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail