Γιατί τα ιρανικά αεροπορικά φορτηγά κατευθύνονται στη Βηρυτό αντί για τις αεροπορικές βάσεις της Συρίας

Freepen.gr - Μέρα με τη μέρα, τουλάχιστον ένα, αν όχι και δύο, ιρανικά αεροσκάφη μεταφορών προσγειώνονταν στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού την περασμένη εβδομάδα, αναφέρουν οι στρατιωτικές πηγές της DEBKAfile. 

Οι πτήσεις προς τις αεροπορικές βάσεις της Συρίας έχουν σταματήσει. Μόνο στις πτήσεις επιστροφής τους, ανεφοδιάζονται στο αεροδρόμιο της Δαμασκού. Το μεγαλύτερο μέρος των αεροσκαφών είναι Boeing 747s της Qeshm Fars Air, η οποία εξυπηρετεί τους Φρουρούς της Επανάστασης (IRGC). 

Άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών εικάζουν ότι οι Ιρανοί προσγειώνονται πλέον στη Βηρυτό καθώς λόγω και της φύσης του φορτίου τους επιθυμούν να αποφύγουν τις συναντήσεις με τα αεροσκάφη της USAF στους συριακούς ουρανούς. 

Μια άλλη εικασία είναι ότι, δεδομένου ότι τα συστήματα αεράμυνας S-300 δε θα τεθούν σε λειτουργία πριν από τα τέλη Ιανουαρίου, το Ιράν και η Ρωσία συμφώνησαν ότι θα ήταν λιγότερο επικίνδυνο οι ιρανικές αεροπορικές μεταφορές να κατευθύνονται προς τη Βηρυτό παρά να υπάρχει κίνδυνος για το Ισραήλ από αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail