Πατριάρχης Μόσχας σε Βαρθολομαίο: Κάντε πίσω, θα πάψετε να είστε ο πρώτος στον Ορθόδοξο κόσμο


Mikhail Tereshchenko/TASS
Freepen.gr - Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος έστειλε επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης, Βαρθολομαίο καλώντας τον να απέχει από τηνομιμοποίηση μιας νέας εκκλησίας στην Ουκρανία:

"Στη συνέχεια, η γνήσια Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία με επικεφαλής τον Μακαριότατο Onufriy, Μητροπολίτη Κιέβου και όλη η Ουκρανία θα σας ευλογήσει και η ιστορία θα σας κρατήσει στη μνήμη της ως έναν ιεράρχη της Κωνσταντινούπολης που κατάφερε να διατηρήσει την αξιοπρέπεια της εκκλησίας σε δύσκολες πολιτικές συνθήκες και να διατηρήσει την ενότητά της".

Ο Πατριάρχης Μόσχας επεσήμανε ότι η νομιμοποίηση των δομών και η δημιουργία της λεγόμενης αυτοκέφαλης εκκλησίας παραβιάζει όλους τους νόμους της εκκλησίας.

Στην επιστολή του, ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε ότι το λεγόμενο συμβούλιο ενότητας στα μέσα Δεκεμβρίου στο Κίεβο "ήταν η συγκέντρωση των διαφωνούντων υπό την κάλυψη της ιερής εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης".

Σε άλλο σημείο προειδοποιεί: "Εάν ενεργείτε σε συμφωνία με τις προθέσεις που τίθενται στην επιστολή σας, θα χάσετε για πάντα την ευκαιρία να υπηρετήσετε την ενότητα των Ιερών Εκκλησιών του Θεού και θα πάψετε να είστε ο πρώτος στον Ορθόδοξο κόσμο που συγκεντρώνει εκατοντάδες εκατομμυρίων πιστών, και τα δεινά που προκλήθηκαν από εσάς στους Ορθόδοξους Ουκρανούς θα σας συνοδεύουν μέχρι την Τελική Κρίση… Προσεύχομαι με όλη μου την καρδιά ότι αυτό δε θα συμβεί. Δεν είναι πολύ αργά για να σταματήσε".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail