Αυτή η κυβέρνηση δεν δικαιούται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών

Διαβάζω ότι η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως μια πλειοψηφία 151 βουλευτών που θα της επιτρέψει να κυρώσει την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών.

Αναδημοσίευση από: antinews.gr
Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη

Προκαλεί απορίες η επιμονή και η σπουδή της.

Λες και έχει γραμμάτια να εξωφλήσει.

Προς τι αυτή η βιασύνη;

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κυρώσει αυτή τη συμφωνία:

Πρώτον: δεδομένου ότι ο junior κυβερνητικός εταίρος της έχει καταστήσει ξεκάθαρο, με κάθε τρόπο, ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία, η κυβέρνηση δεν διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Δεύτερον: η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις, είναι εναντίον της συμφωνίας και κατά συνέπεια η ψήφισή της συνιστά παραβίαση της λαϊκής βούλησης, η οποία αποτελεί θεμέλιο του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος.

Τρίτον: η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και είμαστε λίγους μόνον μήνες πριν τις εκλογές, οπότε δεν νομιμοποιείται ηθικά να προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας. Δεν δικαιούται να δεσμεύσει την Χώρα.

Τέταρτον: αναζητώντας την ψήφο βουλευτών άλλων κομμάτων, που δεν στηρίζουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συνιστά ένα ιδιότυπο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Αλλιώς ο κ. Τσίπρας να σχηματίσει άλλη κυβέρνηση, με τη δεδηλωμένη της Βουλής, και να ψηφίσει τη συμφωνία του.

Πέμπτον: δεν είναι πολιτικά ορθό μια συμφωνία, που άπτεται μείζονος εθνικού θέματος, να ψηφιστεί από μια περιστασιακή πλειοψηφία η οποία μάλιστα θα είναι και αποτέλεσμα συναλλαγής.

Είναι λογικό να έχουμε… απαιτήσεις από μια κυβέρνηση που θα ήταν… κάθε λέξη του Συντάγματος.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...