Με αντιτορπιλικά μαρκάρουν οι ΗΠΑ τη Ρωσία σε Εύξεινο Πόντο και Κόλπο του Μεγάλου Πέτρου στην Απω Ανατολή

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να στείλουν ένα πολεμικό πλοίο στον Εύξεινο Πόντο ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες εντάσεις μετά την κατάσχεση του ουκρανικού πλοίου τον περασμένο μήνα από την Ρωσία και την κράτηση των ουκρανών ναυτικών, ανέφερε το CNN αργά την Τετάρτη.

Ο αμερικανικός στρατός ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών να ειδοποιήσει την Τουρκία για το πιθανό του σχέδιο ύστερα από το στρατιωτικό επεισόδιο στο Στενό του Κερτς.

Εν τω μεταξύ, η Μόσχα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα στρατεύματά της στην ανατολική Κριμαία διεξήγαγαν στρατιωτική άσκηση με αντι-αεροπορικά συστήματα πυραύλων και ανέφεραν ότι η ουκρανική κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε «ενεργές προετοιμασίες» για στρατιωτική επίθεση στην ανατολική Ουκρανία με βιτρίνα την πρόσφατη κήρυξη στρατιωτικού νόμου.

Ταυτόχρονα στο θέατρο της Απω Ανατολή το USS MCCampbell (DDG-85) έπλευσε στην περιοχή του Κόλπου του Μεγάλου Πέτρου κοντά στη ναυτική βάση του Βλαδιβοστόκ. Το RT κάνει λόγο για μεγάλη πρόκληση από τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου σε μια περιοχή όπου οι ΗΠΑ αμφισβητούν τις κυριαρχικές θέσεις της Ρωσίας στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail