Η ληστεία της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ έχει 232.000.000 μετοχές, ενώ η τιμή της μίας μετοχής της στις 4 Ιανουαρίου  του 2008 ήταν 36,62 € – επομένως η χρηματιστηριακή της αξία ήταν περίπου 8,5 δις €. Σήμερα η τιμή της μίας μετοχής της είναι 1,27 €, οπότε η χρηματιστηριακή της αξία περί τα 295 εκ. €. Επομένως έχουν χαθεί περίπου 8.200.000.000 (8,2 δις €) μόνο από τη συγκεκριμένη εταιρεία – η οποία είχε ζημίες 255 εκ. € το εννεάμηνο του 2018, έναντι ζημιών 82,6 εκ. € το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Αναδημοσίευση από: analyst.gr

Η εκτόξευση των ζημιών οφείλεται στις έκτακτες προβλέψεις 151 εκ. € για μελλοντικές αποζημιώσεις του προσωπικού της, εξαιτίας της λύσης της σύμβασης εργασίας τους – γεγονός που σημαίνει ότι, προετοιμάζεται το ξεπούλημα της εταιρείας σε μία εξευτελιστική τιμή, αφού προηγουμένως καθαρίσει εντελώς και απολυθεί το υπερβάλλον προσωπικό της, με τις νόμιμες αποζημιώσεις.

Υπενθυμίζοντας πως η πορτογαλική ΔΕΗ έχει χρηματιστηριακή αξία περί τα 11,5 δις € και κέρδη ύψους 1,5 δις € ετήσια, πρέπει να είναι ανόητος για να μην καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει – αφού 295 εκ. € κοστίζουν μόνο τα αλεξικέραυνα της εταιρείας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια της επιχείρησης είναι οι ανεξόφλητες οφειλές των πελατών της, ύψους περί τα 3,5 δις € (πηγή) – ενώ τα χρέη της ίδιας είναι της τάξης των 4,2 δις € (πηγή).

Εάν λοιπόν δεν της όφειλαν τέτοια ποσά οι πελάτες της, μεταξύ των οποίων η Νέα Δημοκρατία (252.000 € το 2015, πηγή), η οποία οφείλει επί πλέον 250 εκ. € στις τράπεζες, η εικόνα της θα ήταν εντελώς διαφορετική – ενώ αυτό που δυστυχώς δεν συνειδητοποιούμε είναι η ληστεία που διενεργείται μπροστά στα μάτια μας, το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι το ξεπούλημα της ΔΕΗ και η κατακόρυφη αύξηση των τιμών του ρεύματος που θα πληρώνουμε στους μελλοντικούς νέους ιδιοκτήτες της. Το άκρον άωτο της συλλογικής ανοησίας.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...