Νέο χτύπημα στην παντοδυναμία του δολαρίου - Τι συμφώνησαν Ινδία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Freepen.gr - Το Νέο Δελχί και το Αμπού Ντάμπι υπέγραψαν συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων για την τόνωση του εμπορίου και των επενδύσεων χωρίς τη συμμετοχή ενός τρίτου νομίσματος, όπως το δολάριο ΗΠΑ.

Η ανταλλαγή αφορά ποσό δύο δισεκατομμυρίων ντιρχάμς Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ή 35 δις ινδικών ρουπιών (US $ 495 εκατομμύρια), σύμφωνα με την Ινδική Πρεσβεία στο Αμπού Ντάμπι.

"Η διμερής συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων μεταξύ Ινδίας και ΗΑΕ αναμένεται να μειώσει την εξάρτηση από σκληρά νομίσματα όπως το δολάριο ΗΠΑ", δήλωσε η πρεσβεία.

"Αναμένεται επίσης να δώσει ώθηση στα τοπικά νομίσματα των δύο εθνών και μπορεί να μειώσει τον αντίκτυπο της μεταβλητότητας της συναλλαγματικής ισοτιμίας που προκύπτει από την εξάρτηση από ένα τρίτο νόμισμα. Αναμένεται επίσης να μειωθούν τα έξοδα μετάδοσης που προκύπτουν από το συναλλαγματικό κίνδυνο", πρόσθεσε η πρεσβεία.


Οι πλευρές συζήτησαν επίσης τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, της ασφάλειας, του εμπορίου, των επενδύσεων, του διαστήματος, της άμυνας κ.ο.κ.

Με περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια στο διμερές εμπόριο, οι δύο χώρες είναι οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι του άλλου. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις της Ινδίας στα ΗΑΕ ήταν 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, ενώ η επένδυση των ΗΑΕ στην Ινδία ανήλθε σε 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ο έκτος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου για την Ινδία, με το εμπόριο εκτός πετρελαίου μεταξύ τους να ανέρχεται σε 34 δισεκατομμύρια δολάρια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail