Φασίστας δεν είσαι όταν τραγουδάς το "Μακεδονία ξακουστή" αλλά όταν θεωρείς εθνικισμό το να το τραγουδάς


Φασίστας δεν είσαι όταν τραγουδάς ένα τραγούδι που τιμά την απελευθέρωση μιας πολύπαθης περιοχής της πατρίδας σου. Φασίστας είσαι όταν θεωρείς εθνικισμό το συγκεκριμένο τραγούδι.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Τι ακριβως σε ενοχλεί από την απελευθερωση της πατρίδας σου και την απόδωση τιμής στην ιστορία της ώστε να αντιδράς; Εκτός φαυσικά αν υπερασπίζεις ξένους φασισμούς, τότε είναι κατανοητό. Η οποιαδήποτε καπηλεία τραγουδιών ή εκδηλώσεων από τα άκρα δεν προσβάλλει ούτε τα τραγούδια ούτε τις εκδηλώσεις. Χαρακτηρίζει όμως αυτούς που εκμεταλλευόνται την καπηλεία για να γενικεύσουν και να αποκαλέσουν φασίστες αυτούς πιυ υπερασπίζονται την ιστορία τους και την ταυτότητά τους που κερδήθηκε με πολύ αίμα.

Όταν υπερασπίζεσαι τις κυβερνήσεις κρατώων που κλεέβουν την ιστορία σου, έχουν επεκτατικές διαθέσεις σε βάρος σου και καταπατούν βάναυσα τα δικαιώματα μειονοτήητων σου, δεν είσαι ούτε ανθρωπιστής ούτε διεθνιστής, απλός μισέλληνας είσαι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail