Οι Κούρδοι απειλούν τον Ερντογάν: Αν περάσεις τα σύνορα ανατολικά του Ευφράτη θα είναι κήρυξη πολέμου

Freepen.gr - Τα συριακά κουρδικά πολιτικά κόμματα στη βόρεια Συρία καταδίκασαν την Παρασκευή την ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν για μια νέα στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το μεγαλύτερο κουρδικό πολιτικό κόμμα χαρακτήρισε τις πρόσφατες απειλές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως «δήλωση πολέμου».

"Όλες οι δυνάμεις στη βόρειο και ανατολική Συρία ... καλούνται να συμφωνήσουν σε στρατηγικές για την αντιμετώπιση αυτής της επιθετικότητας", αναφέρει μια δήλωση που υπογράφηκε από τα κυριότερα κουρδικά κόμματα της Συρίας και άλλες συμμαχικές ομάδες.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο στρατός της Τουρκίας ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση για να καθαρίσει τους «τρομοκράτες» ανατολικά του Ευφράτη.

Επίσης είδαν το φως της δημοσιότητας βίντεο και φωτογραφίες από τη μετακίνηση τουρκικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Συρία στην επίμαχη ζώνη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail