Ο Νατοϊκός χασάπης της Σερβίας βλέπει "εκβιασμό ή χρηματισμό" του Τραμπ από τον Ερντογάν

Freepen.gr - Η κίνηση του Donald Trump για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία ευνοεί την σπέκουλα σχετικά με το εάν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκβίασε τον Αμερικανό ομόλογό του στην απόφαση να αποσυρθούν οι δυνάμεις των ΗΠΑ από τη Συρία, σύμφωνα με το Wesley Clark, πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Clark εξήγησε συγκεκριμένα την έλλειψη «οποιουδήποτε στρατηγικού σκεπτικού για την απόφαση», για την οποία προτρέπει τον κόσμο να ρωτήσει να μάθει γιατί συνέβη.

"Οι άνθρωποι ανά τον κόσμο το ζητούν αυτό και μερικοί από τους φίλους και τους συμμάχους μας στη Μέση Ανατολή ρωτούν, αν ο Ερντογάν εκβίασε τον πρόεδρο; Ήταν χρηματισμός ή κάτι τέτοιο; Γιατί θα λάμβανε κάποιος μια τέτοια απόφαση; Επειδή όλες οι συστάσεις ήταν αντίθετες", επεσήμανε ο Clark, ο οποίος ήταν διοικητής της Ατλαντικής Συμμαχίας κατά τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας το 1999.

Ισχυρίστηκε ότι η απόφαση του Trump μπορεί επίσης να εγείρει ερωτήματα σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Ουάσινγκτον.

"Τι λέει αυτό για την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών; Ότι δεν είμαστε αξιόπιστοι; Δημιουργούμε στρατηγικές αποφάσεις χωρίς στρατηγική λογική; Τι είδους άτομο κρατά το τιμόνι; Αυτό είναι το θέμα", σημείωσε ο Clark.

Ομοίως θα μπορούσε να απαντήσει κανείς στον Clark τι είδους συμπεριφορά ήταν εκείνη που επέδειξε το ΝΑΤΟ στους Σέρβους οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό των ΗΠΑ τους σε δύο παγκοσμίους πολέμους;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail