Η Τουρκία σφιχτο-αγκαλιάζει την Αλβανία: η αλβανική γλώσσα ως ξένη γλώσσα στο Δημοτικό...

Η Τουρκία, η οποία έχει ως στόχο να μην αφήσει τον μουσουλμανικό πληθυσμό των Βαλκανίων, προέβη, σε μια σημαντική ανακοίνωση σήμερα και για τους …Χριστιανούς Αλβανούς.

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Η διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας, ως μάθημα επιλογής θα γίνεται στα οκταετή σχολεία της Τουρκίας, ανεξάρτητα από τα εντατικά μαθήματα της αλβανικής και αυτό θεωρείται ως ένα σημαντικό επίτευγμα του πρέσβη της Αλβανίας στην Άγκυρα, Γκέντι Γκαζέλι.

Στο μήνυμα που απευθύνθηκε προς τους (χριστιανούς) Αλβανούς με αφορμή των εορτών των Χριστουγέννων, ο Γκαζέλι αναφέρθηκε σε όλες τις προκλήσεις και τα επιτεύγματα κατά το 2018.

Ο πρέσβης τόνισε ότι «ο αριθμός των ατόμων ή των επιχειρήσεων που επιθυμούν να έρθουν στην Τουρκία ή να πάνε στην Αλβανία, αυξάνεται συνεχώς».

«Φυσικά, οι στρατηγικές σχέσεις με την Τουρκία είναι τέλειες και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για υψηλή ποιότητα όσον αφορά αυτές. Ωστόσο, εκτός από τις καλές πολιτικές σχέσεις μας, ο οικονομικός τομέας παραμένει προτεραιότητα, στον οποίο θα καταβληθεί περισσότερη προσπάθεια για τον σκοπό αυτό. Σε αυτό το σημείο, η παρέμβαση της Τουρκίας είναι ουσιαστική», δήλωσε ο Γκαζέλι, όπως γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Αλλά, υπάρχει μια πραγματικότητα, η αλβανική γλώσσα απαγορεύεται να ομιλείται, επίσημα, στην Τουρκία, αν και όπως λένε υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι αλβανικής καταγωγής στη χώρα αυτή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν εδώ και χρόνια οι ίδιοι οι Αλβανοί φίλοι μας…

real-news.tv
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...