Από πρωθυπουργός, εκλεκτός για το Δήμο της Κωνσταντινούπολης

Freepen.gr - Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (κόμμα ΑΚ) ανακοίνωσε το Σάββατο τους υποψήφιους για μητροπολιτικούς και περιφερειακούς δήμους της Κωνσταντινούπολης στις τοπικές εκλογές του Μαρτίου 2019.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τον πολυαναμενόμενο υποψήφιο του Κόμματος ΑΚP για το Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης που δεν είναι άλλος από τον εκπρόσωπο της Βουλής και πρώην πρωθυπουργό Μπινάλι Γιλντιρίμ.

Έχοντας υπηρετήσει τη χώρα ως υπουργός μεταφορών, ναυτιλιακών υποθέσεων και επικοινωνιών στην 58η, 59η, 60η, 61η και 64η κυβέρνηση, ο Γιλντιρίμ έγινε ο τελευταίος πρωθυπουργός της Τουρκίας το Μάιο του 2016. Με τις συνταγματικές αλλαγές που εγκρίθηκαν στο δημοψήφισμα του Απριλίου του 2017, που προέβλεπε ένα νέο εκτελεστικό προεδρικό σύστημα, αποφασίστηκε να καταργηθεί η πρωθυπουργική θέση. 

Ο Γιλντιρίμ είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Τα αναλαμβάνει όλα και συμφέρει. Τώρα το πόσο τιμητικό είναι από πρωθυπουργός να καταλήγεις δήμαρχος έστω μιας πόλης με πληθυσμό όσο η Ελλάδα, είναι ένα άλλο θέμα.
 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail