Η νέα αρχιτεκτονική του κόσμου και οι ευκαιρίες για την Ελλάδα - Πώς συνδέονται ο Αρκτικός Κύκλος με την Ανατολική Μεσόγειο

Freepen.gr - «Απο ξεκομμένο κομμάτι, βασικό τμήμα της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής» είναι το σχόλιο του Δρ Κωνσταντίνου Γρίβα για την εξέλιξη της Αρκτικής και του ανοίγματος του εμπορικού δρομολογίου, το οποίο μαζί με την ανατολική Μεσόγειο αποτελούν τις δύο γέφυρες επικοινωνίας της Ευρασίας. Σημαντική η ελληνική παρουσία μέσω των LNG πλοίων, ωστόσο αναζητείται το πατριωτικό αίσθημα του εφοπλιστικού κόσμου.

Μάλιστα ο καθηγητής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και διδάκτορας Γεωγραφίας της Ασφάλειας στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών υποστηρίζει ότι η ανατολική Μεσόγειος αποτελεί το αίθριο αυτής της νέας αρχιτεκτονικής που ξεκινά από τον Αρκτικό Κύκλο. 

Ανοίγει μια εποχή σημαντικών προκλήσεων αλλά και ευκαιριών για την Ελλάδα η οποία όμως θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που πολιτεύεται μη αποδεχόμενη την αντιμετώπισή της ως χώρο, αντί για χώρα.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και η τοποθέτηση του κ. Γρίβα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μια ακόμη εκπομπή προβληματισμού και ενασχόλησης με τα σοβαρά ζητήματα της διεθνούς επικαιρότητας που επηρρεάζουν άμεσα και την Ελλάδα, από το Γιώργο Σαχίνη. Στην εκπομπή παρεμβαίνει επίσης από την Ουάσιγκτον, ο Θεόδωρος Καρυώτης, Ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Μέριλαντ , ο «πατέρας» της Ελληνικής ΑΟΖ.

Η άλλη μορφή της τηλεόρασης, ευτυχώς είναι ακόμη παρούσα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail