Φοβούνται στην Ουκρανία: Η Ρωσία μας έχει περικυκλώσει στρατιωτικά από όλες τις κατευθύνσεις

Freepen.gr - Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βίκτορ Μουζένκο δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ICTV ότι η Ρωσία αυξάνει τον αριθμό στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

"Το μοτίβο της ανάπτυξης δείχνει ότι οι αντίστοιχες επιθετικές ομάδες μπορούν να σχηματιστούν στο συντομότερο δυνατό χρόνο και να κατευθύνουν τις ενέργειές τους στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, θεωρούμε όχι μόνο από μια κατεύθυνση - τις περιφέρειες Λούχανσκ και Ντόνετσκ - αλλά και βορειοανατολικά, ανατολικά και νότια σύνορα της Ουκρανίας, επίσης" δήλωσε ο Μουζένκο.

Μίλησε επίσης για τη δημιουργία ενός ρωσικού στρατιωτικού τμήματος που αποτελείται από δύο συντάγματα τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης και δύο μηχανοκίνητων".

"Τέτοιες διαιρέσεις ονομάζονται" Proryv" (breakthrough in English). Προφανώς, η διαίρεση δημιουργείται όχι για αμυντικές ενέργειες, αλλά για επίθεση", σημείωσε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η διαίρεση είναι μέρος της 8ου στρατιάς συνδυασμένων όπλων που αναπτύχθηκε στο Novocherkassk.

"Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι δύο στρατιωτικά σώματα, τα οποία βρίσκονται στο προσωρινά κατεχόμενο έδαφος των περιοχών Luhansk και Donetsk, ελέγχονται από την έδρα αυτού του 8ου στρατού συνδυασμένων όπλων. Βλέπουμε συστημική διαμόρφωση", τόνισε ο Μουζένκο.

Ανέφερε επίσης ότι η Ρωσική Ομοσπονδία «σχεδόν διπλασίασε» τον αριθμό των πλοίων της στα ύδατα της Αζοφικής Θάλασσας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail