Μπορεί να υπάρξει εθνική εγρήγορση για ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού;

Ακριβώς πριν ένα χρόνο, ξεκίνησα επαφές με πολλούς φορείς και οργανισμούς, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, πρέσβεις και διπλωμάτες, πρώην αρχηγούς και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ανθρώπους των γραμμάτων και τεχνών,αγνοί πατριώτες όλοι τους, για να συνεισφέρουν οικονομικά, αλλά και να προσπαθήσουν να προσελκύσουν και άλλους Έλληνες πατριώτες, εδώ και στο εξωτερικό, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας λογαριασμός ενίσχυσης του στόλου μας.

υποναυάρχου ε.α.
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι περισσότεροι (άτομα αλλά και φορείς), εξέφρασαν τους ενδοιασμούς τους για τον τρόπο διαχείρισης αυτών των χρημάτων, από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση.
Δηλαδή ξεκάθαρα, δεν είχαν εμπιστοσύνη ότι τα χρήματα που θα συνεισέφεραν, θα πήγαιναν στο σύνολό τους για το σκοπό που τα έδιναν.

Επίσης ήθελαν να ξέρουν ποιο ακριβώς ήταν το εξοπλιστικό πρόγραμμα που θα υποστήριζαν και πόσα χρήματα χρειαζόταν.

Από την άλλη πλευρά η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορεί να δώσει τις απαιτούμενες διασφαλίσεις για την χρηστή διαχείριση των συγκεκριμένων χρημάτων, ούτε και ότι θα πάνε για τον σκοπό που δόθηκαν, από τη στιγμή που δημιουργούνται πολλά τυπικά/γραφειοκρατικά προβλήματα και αφού παρεμβαίνει το Υπουργείο Άμυνας αλλά και άλλα υπουργεία στην όλη υπόθεση.

Σήμερα ο κος Καμένος ζητάει με δημόσια ανακοίνωσή του να ξεκινήσει μία ανάλογη προσπάθεια από πολίτες, εφοπλιστές και επιχειρηματίες, για να ενισχυθεί ο στόλος μας και να αγορασθούν φρεγάτες.

Είναι προφανές ότι είναι μία επικοινωνιακή κίνηση εντυπωσιασμού από την πλευρά του, η οποία έχει ελάχιστη προοπτική για να πετύχει:

• αφενός γιατί τα ζητήματα εμπιστοσύνης εξακολουθούν να υπάρχουν, προς μία κυβέρνηση όπως αυτή, η οποία μάλιστα είναι και εν αποδρομή,
• αφετέρου δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία και πρόβλεψη για να ξεπεραστούν τα διαχειριστικά προβλήματα και τα ζητήματα ελέγχου και διαφάνειας, για την συγκεκριμένη χρηματοδότηση
• ούτε ακόμη για το ποιο ακριβώς πρόγραμμα (συγκεκριμένο και κοστολογημένο), θα χρηματοδοτηθεί με αυτά τα χρήματα.

Το χειρότερο είναι ότι η επιπόλαια ανακοίνωση μίας τέτοιας προσπάθειας, η οποία απαιτεί καλή προετοιμασία και οργάνωση, δημιουργεί το κίνδυνο να καεί μία ακόμη δυνατότητα προσφοράς από Έλληνες πατριώτες, που όχι μόνο θα μπορούσαν να ενισχύσουν το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά το κυριότερο με το παράδειγμά τους θα συσπείρωναν τον απανταχού Ελληνισμό σε μία νέα εθνική προσπάθεια, με μεγάλο συμβολικό χαρακτήρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail