Ντάισελμπλουμ: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα βύθισε την ευρωζώνη στο χάος

Freepen.gr - Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ήταν αναγκαίο για την αξιοπιστία της Ευρωζώνης, δηλώνει ο τέως πρόεδρος του Eurogroup και π. υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ που θεωρεί πως αν είχε επιτραπεί μία ή περισσότερες χώρες να εγκαταλείψουν το ευρώ, «η Ευρωζώνη θα βυθιζόταν σε ένα χάος πέρα από κάθε φαντασία».

«Μπορεί κανείς να επιχειρηματολογήσει ότι η Ευρωζώνη θα βυθιζόταν σε ένα χάος πέρα από κάθε φαντασία, αν είχαμε επιτρέψει να φύγει μια χώρα ή περισσότερες», δηλώνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο αφού κατά τον ίδιο οι διεθνείς επενδυτές τόνιζαν: «Αν δεν μπορείτε να διευθετήσετε τα προβλήματα με μια τόσο μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, πώς θέλετε τότε να διατηρήσετε την νομισματική σας ένωση;».

Τελικά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να βυθίσει την Ελλάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail